20. 12. 2014

Mlinotest Ajdovščina – Krim Mercator 29:32 (16:18)

Ajdovščina - Dvorana ŠC Police. 450 gledalcev. Sodnika: Tomislav in Ilija Pajič.

MLINOTEST AJDOVŠČINA: Bratina, Jesenko, Polanc, Tripkovič, Čermelj 1, Jonovič, Rojc 9 (3), Svetik 4, Brecelj, Pipan, Čajko 4, Srečkovič, Bajc, Kavčič, Ferfolja 3, Schuster 8; trener Dušan Vidmar.

KRIM MERCATORr: Artsiukhovich, Jurič 1, Žabjek, Čečkova, Zrimšek, Mavsar 6 (2), Hrnčič, Stefanišin, Bajrabovska 2, Marinček, Omoregie 2, Koren 11 (3), Jankovič 5, Gregorc 4, Urbančič, Pavlova; trenerka dr. Marta Bon,

Sedemmetrovke: Mlinotest 4 (3); Krim 5 (5)

Izključitve: Mlinotest 4 minute, Krim  6 minut

Fantastično vzdušje in lepa tekma na Policah. Že dolgo na tekmi 1.A ženske rokometne lige ni bilo takega vzdušja. To je potrdila tudI trenerka nasprotne ekipe dr. Marta Bon, ki je po težki zmagi spontano zaploskala navijačem domačega kluba. Zavedala se je namreč, da je bila njena ekipa na robu poraza.

Krim je povedel z 0:2, nato 1:3, a so Mlinarke s štirimi zaporednimi goli povedle za +2 (6:4).  V 11. minuti so Krimovke izenačile, do 28. minute pa je bil rezultat kar dvanastkrat izenačen.  Po rezultatu 16:16 so gostje dosegle dva gola zapored in odšle na odmor s prednostjo +2 (16:18).

A gostiteljice so v nadaljevanju z dvema zaporednima zadetkoma izenačile in vse do izida 21:21 se je igralo gol za gol. Nato pa so domače po dveh obrambah Sandre Srečkovič povedle za dva, kar so  dve minuti pozneje nadgradile na plus tri (27:24 in 28:25), kar je bila tudi najvišja prednost Ajdovk na tekmi.

Krimovke pa so se počasi približevale, z delnim izidom 3:0 izenačile in dve minuti pred koncem povedle, kar je bilo dovolj za zmago.

Skratka lep rokometni večer, kljub porazu domačih zadovoljni navijači. Ti si zaslužijo še prav posebno pohvalo, saj so s svojim  navijanjem Mlinarkam pomagali držati korak z evropsko ekipo.  Upajmo, da je bil to znak, da se ajdovski ženski rokomet vrača na pota stare slave in da bo navijačev v prihodnje še več.

Domači trener Dušan Vidmar je po tekmi dejal:  »Zavedam se kakšna je razlika med nami in Krimom, a danes je skoraj ni bilo videti. Zahvaljujem se dekletom za prikazano, morda bi ob kakšni tehnični napaki manj lahko pripravili prvovrstno presenečenje, ter odščipnili točko ali ukradli obe velikemu Krimu. Mojim puncam klobuk dol, upam da jim bo to lepa spodbuda za nadaljnje delo v novem letu. Velika hvala pa tudi našim navijačem, ki so pomagali, da so dekleta dala vse od sebe.«