8. 1. 2015

Mladinska reprezentanca (U21) od petka do sobote v boj za uvrstitev na svetovno prvenstvo

Moška mladinska rokometna  reprezentanca Slovenije je v Gorišnici in Markovcih zaključila s pripravami na kvalifikacije za nastop na letošnjem julijskem mladinskem svetovnem prvenstvu 2015. V romunski Pitesti ekipa potuje v četrtek, prva tekma pa jih čaka dan kasneje s Hrvaško.

 

 

Četudi Slovenijo čaka na kvalifikacijah zelo težko delo, saj se bo v Romuniji za edino mesto, ki vodi na SP, pomerila s Hrvaško, Romunijo in Bolgarijo, odhajajo mladinci na pot prepričani, da si lahko izborijo mesto na največjem turnirju njihove dosedanje kariere.

 

 

Tudi odostnost izjemno pomembnih igralcev, kot so Blagotinšek, Levc in Šol, ne bi smela biti vzrok za to, da se na turnirju ne bi borili za prvo mesto.  V ekipi je v primerjavi z lanskim evropskim prvenstvom sedem novincev, ki so se v preteklosti izkazali v kadetski selekciji.

 

 

V mladinski konkurenci tako prvič odhajajo na veliko tekmovanje Jaka Malus, Lucijan Fižuleto, Gal Marguč, Rok Gašperšič, Matic Verdinek, Nik Henigman in vratar Urh Kastelic, medtem ko so se Blaž Janc, Tilen Kodrin, Jure Blaževič, Matic Suholežnik, Luka Groff, Januš Lapajne, Jan Jurečič, Rok Ovničerk ter Adam Bratkovič že dokazovali na lanskem evropskem mladinskem prvenstvu v Avstriji.

 

 

Pričakovanja pred kvalifikacijami je strnil trener Slavko Ivezič: "Dejstvo je, da smo zaradi poškodb ali drugih vzrokov ostali brez nekaterih pomembnih igralcev, vendar o tem ne razmišljamo več. Osredotočamo se na igro tistih, ki bodo potovali v Romunijo. Za nekatere igralce bo to pač prilika za dokazovanje. Rezultat je seveda primaren, kvalifikacije pa vsem mladim prinašajo možnost za njihov razvoj in  napredek. Še vedno smo dovolj kakovostni, da se lahko kosamo s Hrvati in Romuni, seveda le pod pogojem, da pokažemo najboljše kar znamo."

 

 

Po medijskih zapisih sodeč so v napredovanje prepričani tudi Hrvati, ki največjega konkurenta vidijo prav v naši vrsti. Z njimi se bomo udarili že v petek, 9. januarja, ob 20. uri, dan kasneje bo ob isti uri srečanje z Bolgari, zadnje srečanje turnirja pa bo v nedeljo, 11. januarja, ob 18. uri, ko bodo Slovencem stali nasproti še domačini, ki so tudi sposobni zmagati na turnirju. (rp)

 

 

 

RAZPORED KVALIFIKACISKEGA TURNIRJA:

 

 

 

Petek, 9. januar 2015:

 

 

Hrvaška – SLOVENIJA (ob 20.00)

 

 

 

Sobota, 10. januar 2015:

 

 

Bolgarija – SLOVENIJA (18.00)

 

 

 

Nedelja, 11. januar 2015:

 

 

SLOVENIJA – Romunija (18.00).