9. 1. 2015

Mladinci v prvem krogu kvalifikacij za SP izgubili s Hrvati

V prvem krogu kvalifikacijskega turnirja v Romuniji za uvrstitev na svetovno prvenstvo je moška mladinska reprezentanca Slovenije izgubila proti Hrvaški. Končni rezultat tekme je bil 25:22 (12:11) za Hrvate.

 

 

SLOVENIJA - HRVAŠKA 22:25 (11:12)

 

 

Pitesti - Dvorana Sportulirol Trivale, gledalcev: 800, sodnika: Krkačev in Kolevski (oba Makedonija).

 

 

Slovenija: Kastelic (1 obramba), Blaževič (16 obramb); Henigman 3,  Suholežnik, Gašperšič 1, Groff, Lapajne 2 (1), Janc 4, Jurečič, Ovniček 4, Fižuleto, Verdinek 3, Kodrin 1, Bratkovič 4, Marguč, Malus; trener: Slavko Ivezič.

 

 

Hrvaška: Cvitković (7 obramb), Grahovac; Mihić 5 (4), Vučko 3, Babić, Butorac 2, Šebetić 2, Ravnić, Mrakovčić 5, Mamić 5, Vida, Jotić Buneta, Božić Pavletić 3 (1), Kušan, Jurić, Grgić; trener: Vedran Čurak.

 

 

Sedemmetrovke: Slovenija 2 (1), Hrvaška 6 (5).

 

 

Izključitve: Slovenija 18 minut (Groff in Suholežnik RK zaradi treh izključitev), Hrvaška 4 minute.

 

 

 

Slovenija v prvi tekmi kvalifikacijskega turnirja ni uspela premagati letos močno okrepljene Hrvaške, ki je z zmago precej bližje uvrstitvi na svetovno prvenstvo kot Slovenija. Naše mladince je pokopalo predvsem 18 minut izključitev, od tega sta jih najpomembnejša člena obrambe, Grof do 43. minute in Suholežnik do 56. minute, prejela vsak po šest minut in z rdečim kartonom obsedela na tribuni. Hrvati so to znali izkoristiti.

 

 

Že otvoritev tekme je bila zaradi izključitve na slovenski strani slaba, a so hrvaško vodstvo s 3:1 izničili. Moštvi sta se do 20. minute nato menjali v vodstvu, prvi del pa je z zadetkom razlike pripadel Hrvatom. Prvih deset minut drugega dela so imeli naši šest minut igralca manj, a kljub temu nasprotniku niso dovolili, da bi povečal prednost, Hrvati so zgolj ohranjali prednost iz prvega dela.

 

 

Šele po tretji izključitvi Groffa v 46. minuti so naši sosedje pri 17:14 prvič na tekmi povedli s +3. Slovenska vrsta je takoj zmanjšala na zadetek zaostanka in potem takšen zaostanek držala do 56. minute, ko je bil med gledalce poslan še Suholežnik. Hrvati so tri minute pred koncem spet povedli za tri, Slovenci so zastreljali še kazenski strel in prvič na tekmi je nasprotnik imel visoko prednost štirih zadetkov.

 

 

Do konca tekme je našim mladincem uspelo zmanjšati na minus 2, a so prav v zadnji sekundi prejeli zadetek, ki utegne biti v primeru zmage Romunije nad Hrvaško še kako pomemben. Zmaga odličnih Romunov, ki so v prvem krogu z 38:20 odpravili Bolgarijo, ne bi bila presenečenje. V tem primeru bi imeli Slovenci še vedno možnost za uvrstitev na svetovno prvenstvo.

 

 

Trener Slavko Ivezič: "Razočaran sem predvsem zato, ker smo se premagali sami, ne glede na to, da tu nastopamo oslabljeni. Na površje so prišle slabe igralne navade nekaterih posameznikov, ki smo jih zaznali že na Madžarskem, a jih nismo uspeli odpraviti. Z neumnimi prekrški smo odigrali skoraj tretjino tekme z igralcem manj. Vseeno smo bili še štiri minute do konca tekme v igri za zmago. Od nekaterih igralcev sem pričakoval bistveno več. Upam, da bodo na naslednjih dveh tekmah odigrali bolje, čeprav smo sedaj v težkem položaju."

 

 

Najboljši posameznik v naši vrsti je bil odlični vratar Blaževič, ki je ubranil 16 žog, od tega vsaj šest čistih strelov s črte. V soboto, 10. januarja, ob 20. uri igrajo Slovenci z Bolgarijo. (rp)

 

Spremljanje tridnevnih dogajanj v vseh osmih skupinah je možno na naslovu:

http://www.eurohandball.com/wch/u21/men/2015/round/2/Qualification+Europe

 

 

Spremljanje rezultatov v živo pa na naslovu:

http://ticker.ehf.eu

 

 

 

RAZPORED IN REZULTATI KVALIFIKACISKEGA TURNIRJA:

 

 

 

Petek, 9. januar 2015:

 

 

Hrvaška – SLOVENIJA 25:22 (12:11)

 

 

Romunija - Bolgarija 38:20 (22:9)

 

 

 

Sobota, 10. januar 2015:

 

 

Hrvaška - Romunija (16.00)

 

 

Bolgarija – SLOVENIJA (18.00)

 

 

 

Nedelja, 11. januar 2015:

 

 

Hrvaška - Bolgarija (16.00)

 

 

SLOVENIJA – Romunija (18.00).