16. 1. 2015

Izjave po tekmi Slovenija - Čile (36:23)

Izjave po rokometni tekmi Slovenija - Čile (36:23) na moškem svetovnem prvenstvu v Katarju.

 

 

Boris Denič, selektor reprezentance Slovenije: "Otvoritvena tekma je vselej začetek neke nove zgodbe. Čilenci so nas v prvem polčasu s svojo igro nekoliko uspavali, reakcije mojih igralcev so bile povsem neustrezne, bili smo povsem brez ritma. V drugem polčasu smo se zbrali in sprostili, nismo več igrali z ročno zavoro in zasluženo zmagali."

 

 

Jure Natek, reprezentant Slovenije: "Tekmo smo enostavno oddelali, vsi pa vemo, da nismo prikazali idealne predstave. Najbolj pomembna je visoka zmaga, je pa res, da je težko igrati proti rokometno eksotičnim reprezentancam, ki gojijo malce nekonvencionalen rokomet. Nekaj časa smo potrebovali, da smo se privadili na tekmečevo igro, v drugem pa smo zadeve postavili na pravo mesto."

 

 

Primož Prošt, reprezentant Slovenije: "Z našo igro v prvem polčasu ne moremo biti zadovoljni. Imeli smo nekaj začetniške treme in se uvajali na vse skupaj, ob tem naredili preveč tehničnih napak. V drugem polčasu je bila naša obramba na visoki ravni, v napadu smo se dobesedno razleteli in zasluženo zmagali."

 

 

David Špiler, reprezentant Slovenije: "Vsak začetek je težek, to vedo vsi igralci, ki so že nastopili na velikem tekmovanju. Čilencev nismo v nobenem trenutku podcenjevali, čeprav smo že na posnetku njihove igre videli, da je kakovostna razlika odločno na naši strani. Danes se rokomet igra po celem svetu, tekmece je praktično nemogoče streti po tridesetih minutah, tako je bilo tudi na današnji tekmi." (sta)

 

 

Foto: Slavko Kolar