20. 1. 2015

David Špiler: Brazilija je resna in dobra ekipa

David Špiler že dolgo časa velja za najbolj vsestranskega rokometaša v slovenski reprezentanci. Na klubski ravni, bodisi v Celju, Zagrebu ali Brestu, je igral na svojem "naravnem" položaju srednjega zunanjega igralca.

 

 

A v slovenski izbrani vrsti si z Luko Žvižejem deli položaj na levem krilu, a oba največ dela opravita v obrambi. "Dva, morda tri tedne časa sem imel, da se privadim na mesto krilnega igralca. Na klubski ravni ne igram na tem položaju, nazadnje sem ga v mladinskih časih. Borim se po svojih najboljših močeh, predvsem pri obrambnih nalogah skušam izkoristiti minute, ki mi jih nakloni selektor," je dejal David Špiler.

 

 

"V napadu poskušam zabiti gol, čeprav je pogled proti vratom s krilnega povsem drugačen kot z zunanjega položaja. Ni mi lahko, a se trudim in še se bom," je dejal 32-letni Špiler, ki zavoljo poškodbe ni nastopil na SP v Španiji, ko je Slovenija osvojila četrto mesto. "Nikoli se ne oziram nazaj, vedno gledam naprej. Zame in moje soigralce je največja motivacija nastop na olimpijskih igrah prihodnje leto v Rio de Janeiru. Verjamem, da se bomo prebili do Brazilije," je v zvezi s tem dejal Špiler.

 

 

"V Dohi smo malce hendikepirani v napadu, manjkajo predvsem streli od daleč. Če ne igramo dobre obrambe in naše prepoznavne hitre in kombinatorne igre s številnimi nasprotnimi pol(protinapadi), potem smo hitro v težavah, kar je dokazala tekma proti Katarju," je povedal Špiler.

 

 

Slovenija je na dosedanjih treh tekmah premagala Čile in Belorusijo ter izgubila proti Katarju, v skupinskem delu svetovnega prvenstva v Katarju pa sta pred njo še tekmi z Brazilijo in Španijo. "Nimamo veliko časa, enostavno gremo iz tekme v tekmo in največ poudarka namenimo naslednjemu tekmecu, čeravno si v hotelski sobi ogledamo tudi krajše posnetke tekem naših naslednjih tekmecev. O španski izbrani vrsti ni treba izgubljati besed, je aktualni svetovni prvak. Brazilija? Resna ekipa," je še na koncu dodal Špiler. (sta)

 

 

Foto: Slavko Kolar

 

 

 

SP ZA MOŠKE - KATAR 2015