22. 1. 2015

Gajić: V Dohi nas čakajo še zelo pomembne tekme

Na svetovnem prvenstvu v Katarju po četrtem krogu ni boljšega strelca od Dragana Gajića. Krilni igralec francoskega Montpellierja je doslej zabil 39 golov, a temu ne posveča prevelike pozornosti.

 

 

Bolj stremi k ekipnemu uspehu in izpolnitvi primarnega cilja slovenske reprezentance, nastopu v dodatnih kvalifikacijah za Rio de Janeiro 2016. Slovenija je na svoji zadnji tekmi po Čilu in Belorusiji vknjižila tretji par točk v skupini A. Za zmago nad Brazilijo s 35:32 se je morala pošteno potruditi, predvsem pa je morala poiskati primerne rešitve za izjemno globoko in nenavadno obrambno postavitev južnoameriškega rokometnega velikana.

 

 

"Takšno obrambo Brazilcev smo pričakovali, a potrebovali smo kar veliko časa, da smo se nanjo privadili. Mi lahko na treningu simuliramo njihovo obrambo na 150 načinov, a je nikoli ne bomo igrali tako dobro kot Brazilci. Na sredini tekmi smo se jim morali ogromno prilagajati, zavoljo poškodbe v drugem polčasu nismo mogli računati niti na Uroša Zormana," je povedal Dragan Gajić.

 

 

"To se je v naši igri zagotovo poznalo, še posebej v igri ena na ena, kjer bi Zorman nase povlekel kakšnega igralca. Brazilci so nas pošteno utrudili, morali se bomo zelo dobro regenerirati, na svetovnem prvenstvu nas čakajo še zelo pomembne tekme," je nadaljeval Gajić, ki je po nepolnem četrtem krogu dosegel sedem golov več od Katarca Žarka Markovića.

 

 

"Tekma z Brazilijo nas je pošteno utrudila, naša zunanja linija je morala ogromno delati z žogo in brez nje, neprestano se je morala prerivati s tekmeci. Res težka tekma, še enkrat več bi rad čestital mojim soigralcem na zunanjih položajih, ki so opravili ogromno dela za končno zmago, kar od zunaj ni bilo vidno. Le tako naprej, še bolj moramo stopiti skupaj kot ekipa in gremo naprej," je optimističen krilni igralec iz Celja.

 

 

"Na petkovi tekmi proti Španiji nas čaka podobna tekma kot proti Katarju. Gostitelji svetovnega prvenstva gojijo podobno igro v obrambi kot Španci, simulacijo te igre pa smo imeli pred dnevi. Španija je imela določene probleme, nanjo se bomo morali temeljito taktično pripraviti in dati vse od sebe, na koncu pa bomo videli, kaj nam bo to prineslo," je pred petkovo tekmo z branilci naslova svetovnih prvakov iz leta 2013 dejal Gajić. (sta)

 

 

Foto: Slavko Kolar