23. 1. 2015

Izjave po rokometni tekmi Slovenija - Španija (26:30)

Izjave po rokometni tekmi Slovenija - Španija (26:30) na svetovnem prvenstvu v Dohi.

Boris Denič, selektor Slovenije: "Danes smo proti Španiji odigrali dobro in kakovostno obrambo, imeli smo tudi razpoloženega vratarja Prošta, a pokopala nas je nezbranost v napadu. Priigrali smo si veliko priložnosti, iz njih pa je potrebno dosegati tudi gole. Odločila so posamične sposobnosti španskih rokometašev, ki so v fazi napada in strelov na gol kakovostnejši od nas, tako da so tudi zasluženo zmagali."

Miha Žvižej, reprezentant Slovenije: "O osmini finala nismo razmišljali, Špance smo želeli premagati. V prvem polčasu nas je pokopal vratar Perez de Vargas, ki ga že dlje časa opazujem in je na dobri poti, da postane eden najboljših vratarjev na svetu, on nas je danes enostavno 'pojedel' in je najbolj zaslužen za špansko zmago. Nič, poiskati moramo rešitve za naše probleme in jih tudi rešiti."

Sebastian Skube, reprezentant Slovenije: "Španci so aktualni svetovni prvaki, na današnji tekmi pa je bil za nas največji problem njihov vratar. Na tekmi smo imeli veliko priložnosti, veliko smo si jih tudi priigrali, a nam je ubranil preveč žog. Zdaj pridejo tekme na izpadanje, v nedeljo pa nas čaka najbolj pomembna tekma na svetovnem prvenstvu."

Jure Dolenec, reprezentant Slovenije: "Španci so nam v prvem polčasu ušli na štiri gole zaradi nekaterih naših napak, pa tudi njihov vratar nam je povzročal kar velike težave, ne le po strelih z razdalje, temveč tudi po 100-odsotnih priložnostih. Celo tekmo smo se trudili, nekajkrat se jim približali, a nam ni uspelo, oziroma znova nas je onemogočil Perez de Vargas. Mislim, da smo dokazali, da nam veliko bolj ustrezajo evropske zasedbe in lažje igramo proti njim, v primerjavi s tekmo z Brazilijo je bilo tudi manj tehničnih napak, v naši realizaciji pa je šepalo. Nekaj malega nam še manjka in verjamem, da bomo do nedelje pravi. To bo za nas tekma za biti ali ne biti, na njej rešujemo svetovno prvenstvo."

Manolo Cadenas, selektor Španije: "Za nami je zahtevna tekma, z njenim razpletom pa sem zelo zadovoljen. Slovenci gojijo povsem drugačen slog igre od naše, v njej je veliko sijajnih posameznikov, ki so močni v igri ena na ena. Za nas je to pomembna zmaga, v osmino finala gremo s petimi zmagami, ta izkupiček nas navdaja z optimizmom pred tekmami na izpadanje." (sta)

Foto: Slavko Kolar