21. 3. 2015

Slovenke na drugi tekmi v Zrenjaninu premagale Srbijo

Ženska članska reprezentanca Slovenije je na drugi prijateljski tekmi v Zrenjaninu premagala Srbijo. Po petkovem porazu z 22:30 so Slovenke v drugo nadigrale gostiteljice s 30:28 (15:15).

SRBIJA - SLOVENIJA 28:30 (15:15)

Zrenjanin - Kristalna dvorana, gledalcev: 350, sodnika: Mosorinski in Pandžić (oba Srbija).

Srbija: Radosavljević 2, Luković 1, Popović 1, Žarković 3, Živković, Popović 2, Janjušević 1, Risović, Rajović 2, Radojević 4 (3), Jevtić, Kacarević, Nikolić 1, Stoiljković 8 (1), Liščević 3, Petrović.

Slovenija: Zec, Stefanišin, Marinček, Stanko, Ferfolja, Krhlikar 4, Gros 7 (3), Turnšek 1, Jeriček 1, Mavsar 6 (1), Lazović 4, Irman 1, Koren 5, Gregorc, Amon, Petrinja 1.

Sedemmetrovke: Srbija 7 (4), Slovenija 6 (4).

Izključitve: Srbija 4 minute, Slovenija 14 minut.

Slovenska ženska reprezentanca je v tednu Evropske rokometne zveze (EHF) odigrala dve tekmi v Srbiji. Po petkovem porazu z 22:30 (10:17) je na drugi tekmi slavila s 30:28 (15:15).

Izbranke slovenske selektorice Marte Bon na prvi medsebojni tekmi niso bile konkurenčne domačim rokometašicam, na drugi pa so prikazale veliko lepši obraz. Njihov pristop je bil bolj resen, prikazale so precej bolj srčno predstavo in imele kar deset minut več izključitev od gostiteljic, v prelomnih trenutkih dvoboja pa so zadržale dovolj preudarnosti in na kolena položile svetovne podprvakinje iz leta 2013.

V prvem polčasu se je na igrišču Kristalne dvorane v Zrenjaninu odvijal izenačen boj, v drugem pa so nadzor na igrišču prevzele slovenske rokometašice, za katero sta bili tekmi v Vojvodini zadnji resni preizkušnji pred junijskima dodatnima kvalifikacijskima tekmama s Francozinjami za nastop na letošnjem svetovnem prvenstvu na Danskem.

Izbranke Marte Bon so si odločilno prednost priigrale na polovici drugega polčasa, ko so povedle s 24:20, lepe zaloge v golih pa niso zapravile vse do konca dvoboja.

V slovenski reprezentanci so bile najbolj učinkovite Ana Gros s sedmimi, Tamara Mavsar s šestimi in Alja Koren s petimi goli, v srbski pa je tako kot na prvi medsebojni tekmi blestela Jovana Stoiljković, ki je dosegla osem zadetkov.

Marta Bon, selektorica reprezentance Slovenije: "Odigrali smo dve tekmi s Srbijo, ki je še vedno zelo kakovostna, na njih smo pokazali dva različna obraza. Na prvi tekmi nam ni uspevalo narediti tistega, kar smo si zadali, igrali smo slabo. Po visokem petkovem porazu smo 'ekspresno' popravili zadeve, delovali veliko bolj povezano, hkrati pa prikazali bolj tekočo, bojevito in odgovorno predstavo v obrambi in napadu. Generalno sem s prikazanim na drugi tekmi zelo zadovoljna. Glavni dosežek obeh tekem je, da so se v lepi luči predstavile tudi novinke v naši reprezentanci. Edita Amon je na drugi tekmi branila cel polčas, veliko je igrala tudi Tjaša Stanko, kar nekaj minut pa je dobila tudi Jasna Turnšek. Tudi zavoljo tega sem zelo zadovoljna."