9. 5. 2015

Mlinotest z zanesljivo zmago do končnega tretjega mesta

Mlinotest Ajdovščina – Ljubljana 45:26 (21:10)

 

Ajdovščina - Dvorana ŠC Police. 400 gledalcev. Sodnika: Palačkovič in B. Pirc.

 

Mlinotest Ajdovščina: Bratina (3 obrambe), Srečkovič (6 obramb), Lokar, Polanc, Tripkovič 2, Čermelj 3, Rojc 7 (1), Svetik 6, Jonovič, Pipan 3, Čajko 3, Brecelj, Kavčič 7, Ferfolja 3, Schuster 9, Sanabor 2. Trener: Dušan Vidmar. Dušan

 

Ljubljana: Kundija 5, Jantol (9 obramb), Sačer 2, Černetič, Čehič 1, Petauer 2, Černivec 2, Prepeluh 2, Kujundžič, Gregorc (2 obrambi, 9%), Abina 9 (5), Beganovič 2, Zrimšek 1. Trenerka: Milja Tomšič.

 

Sedemmetrovke: Mlinotest 6 (3); Ljubljana 6 (6)

Izključitve: Mlinotest 2 minuti, Ljubljana 4 minute

 

V lepo napolnjeni ajdovski dvorani Police so se Mlinarke z gladko zmago oddolžile zvestim navijačem ter osvojile končno tretje mesto v državnem prvenstvu. Ob enakem številu točk imajo namreč boljši izkupiček v medsebojnih tekmah kot ekipa Celjskih mesnin.

 

Pa se vrnimo k tekmi, ki je potekala v izrednem vzdušju, ki ga je pričarala domača navijaška skupina. Skozi celo tekmo je bilo slišati športno navijanje, tokrat tudi s pesmijo ob pomoči harmonike.

 

Mlinarke so začele odločno in povedle s 4:0, do konca polčasa pa je razlika narasla na +11 (21:10). Mlade gostujoče igralke so se sicer srčno borile, a niso bile kos razigranim domačim  igralkam.

 

Tudi drugi polčas je bil podoben, Ajdovke so dodale še malo plina, z zadetkom Saše Čermelj v 49. minuti pa dosegle tudi največjo razliko na tekmi (40:18). Po menjavah domačega trenerja Vidmarja, ki je dal nato priložnost tudi mladim igralkam, ki manj igrajo v članski kategoriji se je razlika sicer malo zmanjšala, kar pa ni pokvarilo končnega vtisa.

 

Ob rutinski zmagi domačih je bila pri domačih najboljša strelka Schusterjeva z 9 goli, 7 jih je dodala druga strelka državnega prvenstva Tina Rojc, Maja Svetik je zadela šestkrat, Taja  Čajko pa petkrat. Svoja prva zadetka za člansko ekipo je dosegla tudi Petra Sanabor. Za Ljubljančanke je 9  zadetkov dosegla Ana Abina, 5 pa Natalija Kundija.

 

Tako se je končala letošnja zelo uspešna sezona za Mlinarke, ki so jim po tekmi pred dvorano navijači priredili zabavo in celo ognjemet.