16. 5. 2015

Skjern - HSV Hamburg 23:27 (11:14)

Na prvi polfinalni tekmi zaključnega turnirja evropskega pokala EHF v Berlinu so se veselili igralci nemškega kluba HSV Hamburg. Uvrstili so se v finale, potem ko so premagali danski Skjern z rezultatom 27:23 (14:11).

 

 

SKJERN - HSV HAMBURG 23:27 (11:14)

 

 

Berlin - Dvorana Max Schmeling, gledalcev: 7000, sodnika: Zotin in Volodkov (oba Rusija).

 

 

Skjern: Pedersen. Laursen, Börm, Möllgaard 4, Klitgaard 2, M. Christiansen 3, Markussen 1, Mikkelsen 5, B. Christiansen, Jörgensen, Rasmussen 5, Söndegaard, Svensson 3, Hansen, Bergholt, Gliese.

 

 

HSV Hamburg: Bitter, Herrmann, Schmidt 6, Simicu 2, Jansen, Flohr, Herbst 5, Petersson, Toft Hansen 4, Djordjić, Hanisch, Brauer, Mahe 6, Hans 1, Dominiković, Pfahl 4.

 

 

Sedemmetrovke: Skjern 4 (4), HSV Hamburg 3 (3).

 

 

Izključitve: Skjern 4 minute, HSV Hamburg 12 minut.

 

 

 

Za slovenske ljubitelje rokometa je bila prva polfinalna tekma v nemški prestolnici med igralci iz Hamburga in Skjerna le "ogrevanje" pred obračunom med Velenjčani in Berlinčani, ki se bo v tukajšnji dvorani, ki nosi ime po znanemu nemškemu trdobojcu iz tridesetih let minulega stoletja Maxu Schmelingu, začela ob 17.30, končala pa se je s prevlado nemških rokometašev.

 

 

HSV, sicer tekmec Gorenja v skupinskem delu pokala EHF, je takoj zagospodaril na berlinskem parketu in si že po dobrih petnajstih minutah priigral pet golov prednosti (10:5). V sami končnici prvega dela je malce popustil in tekmecu dovolil, da se mu je približal na dva gola zaostanka (12:10).

 

 

Skjern v začetku drugega polčasa ni bil kos Hamburgu. Že v 41. minuti si je pridelal zaostanek šestih golov (14:20), v nadaljevanju pa navkljub trudu ni bil zmožen tekmo postaviti na glavo. Na nemških vratih je s pravočasnimi posredovanji blestel Johannes Bitter, ki je zbral 21 obramb, njegovi soigralci v polju pa so zanesljivo nadzorovali severne sosede.

 

 

V nemški ekipi sta bila najbolj učinkovit Kentin Mahe s šestimi in Kevin Schmidt s petimi goli, v danski pa sta Lasse Mikkelsen in Rene Toft Rasmussen dosegla po pet zadetkov.

 

 

 

EVROPSKI POKAL EHF ZA MOŠKE - SEZONA 2014/15