4. 6. 2015

Slovenski rokometaši so se zbrali v Zrečah

Slovenska moška rokometna reprezentanca se je danes ob 13. uri zbrala v svojem tradicionalnem taboru v Zrečah in začela priprave za zadnji tekmi proti Slovaški in Latviji v okviru kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu prihodnje leto na Poljskem. Tekma s Slovaško bo 10. junija v Prešovu, tri dni kasneje pa v Velenje prihaja Latvija.

Slovenija ima pred sklepnima kvalifikacijskima tekmama dober izhodiščni položaj in usodo v svojih rokah. Tudi v primeru poraza na Slovaškem in zmage Latvije nad Švedsko v Dobeleju bo imela v soboto zaključno žogo v svojih rokah, z velenjsko zmago proti Latviji v zadnjem krogu si bo izborila nastop na zaključnem turnirju, ki bo med 17. in 31. januarjem prihodnje leto v Krakovu, Sopotu, Vroclavu, Katovicah in Lodžu.

Slovenijo bo na bližnjih tekmah prvič vodil novi selektor Veselin Vujović, ki iz različnih razlogov ne bo mogel računati na nekatere dolgoletne nosilce igre, pod njegovim vodstvom pa bodo v Zrečah vadili vratarji Klemen Ferlin (Gorenje), Aljoša Rezar (Tremblay) in Matevž Skok (Celje Pivovarna Laško), krilni igralci Matjaž Brumen (Vardar), Darko Cingesar (Maribor Branik), Gašper Marguč (Veszprem) in Luka Žvižej (Celje Pivovarna Laško), zunanji igralci Dean Bombač (Pick Szeged), Klemen Cehte (D'Aix), Jure Dolenec, Vid Kavtičnik, Borut Mačkovšek (vsi Montpellier), David Miklavčič, Miha Zarabec (oba Celje Pivovarna Laško), Jure Natek (Magdeburg), Sebastian Skube (Björringbro Silkeborg) in Staš Skube (Gorenje Velenje) ter krožni napadalci Blaž Blagotinšek, Vid Poteko (oba Celje Pivovarna Laško), Matej Gaber (Montpellier) in Miha Žvižej (Toulouse).