7. 6. 2015

Francozinje na prvi tekmi dodatnih kvalifikacij za SP premagale Slovenijo

Na prvi tekmi dodatnih kvalifikacij za nastop na SP 2015 na Danskem je ženska članska reprezentanca Slovenije igrala proti Franciji in v Brestu izgubila z 20:27 (11:15). Povratna tekma bo v soboto, 13. junija, v Velenju.

 

 

FRANCIJA - SLOVENIJA 27:20 (15:11)

 

 

Brest - Arena Brest, gledalcev: 4000, sodnika: Baumgart in Wild (oba Nemčija).

 

 

Francija: Leynaud, Darleux, Kamto Njitam 2, Ayglon 2, Pineau, Zaadi Deuna 1, Prouvensier 1, Houette 2, Niakate, Dembele 4, Bulleux 3, Goiorani, Edwige, Nze Minko 1, Niombla 5 (1), Lacrabere 6 (3).

 

 

Slovenija: Stefanišin, Marinček, Stanko, Zrnec, Krhlikar 2, Gros 3, Beganović, Jeriček 2, Hrnčić, Mavsar 5 (2), Lazović 4, Turnšek, Irman 4, Gregorc, Pandžić, Petrinja.

 

 

Sedemmetrovke: Francija 4 (4), Slovenija 4 (2).

 

 

Izključitve: Francija 6 minut, Slovenija 6 minut.

 

 

 

Slovenske rokometašice so imeli večji del tekme v Bretanji aktiven izid. V 49. minuti so zaostajale za gol (19:20), v zadnjih desetih minutah pa so povsem "zmrznile" in se v domovino vračajo s sedmimi goli zaostanka. Povratna tekma bo v soboto, 13. junija, v Velenju.

 

 

Izbranke slovenske selektorice Marte Bon so obetavno začele tekmo. V uvodnih petnajstih minutah so bile povsem enakovredne favoriziranim gostiteljicam, nekaj sivih las jim je povzročila le druga dvominutna izključitev stebra obrambe Line Krhlikar, ki si jo je prislužila po pičlih osmih minutah igre.

 

 

Francozinje so jim prvič za dva gola ušle v 17. minuti (8:10), le tri minute kasneje pa že za štiri (8:12). Slovenke so se v nadaljevanju trudile po svojih najboljših močeh, navkljub temu pa vse do konca prvega polčasa niso mogle narediti preobrata, na velik odmor so odšle s štirimi goli zaostanka (11:15).

 

 

Slovenske rokometašice so bile tudi v prvi polovici drugega polčasa enakovredne Francozinjam. Že v četrto minuti nadaljevanja so prepolovile zaostanek (13:15) ter v obojestransko raztrgani igri - z bravuroznimi obrambami sta se izkazali tudi vratarki Miša Marinček in Cleopatre Darleux - vseskozi dihale za ovratnik imenitnim tekmicam na nasprotni strani igrišča.

 

 

V 49. minuti so po golu Krhlikarjeve zaostajale le za gol (19:20), v zadnjih desetih minutah pa niso zdržale peklenskega ritma, ki so ga narekovale Francozinje. V končnici so povsem padle, doživele kar hud poraz in bržkone zapravile vse možnosti, da se uvrstijo na letošnje svetovno prvenstvo na Danskem.

 

 

V slovenski reprezentanci je bila najbolj učinkovita Tamara Mavsar s petimi zadetki, Barbara Lazović in Neli Irman pa sta dosegli po štiri gole.

 

 

 

DODATNE KVALIFIKACIJE ZA SP ZA ŽENSKE - DANSKA 2015