12. 6. 2015

Slovenke odločno za čudež proti Francozinjam

Ženska reprezentanca Slovenije je na prvi tekmi dodatnih kvalifikacij proti Franciji za nastop na SP 2015 na Danskem visoko izgubila v Brestu (20:27). Povratna tekma bo v soboto, 13. junija, ob 16. uri v Rdeči dvorani v Velenju.

 

 

Slovenke so bile na prvem obračunu do 50. minute povsem konkurenčne Francozinjam, v zadnjih desetih minutah pa jih je zajel kreativni mrk, tako da so doživele grenak, a vendarle povsem pričakovan poraz. Bolj ali manj je jasno, da je pred njimi "misija nemogoče", navkljub temu pa izbranke slovenske selektorice Marte Bon napovedujejo častno slovo od dodatnih kvalifikacij za SP.

 

 

"Po prvi tekmi v Franciji je ostalo nekaj grenkega priokusa, saj smo večji del tekme, recimo 80 ali 85 odstotkov tekme, igrale tako, kot se proti tako kakovostni reprezentanci mora igrati. V končnici smo močno padle, kar je posledica dolge in naporne sezone, pa tudi kakovost je na strani Francije. Po prvi tekmi vemo, kje smo grešile in kaj je možno odpraviti pred sobotno povratno tekmo. Upanje ostaja, res pa je, da je pred nami zelo zahtevna naloga,“ je na današnji novinarski konferenci v Velenju o prvi tekmi v Brestu dejala selektorica Marta Bon.

 

 

"Na povratni tekmi bo načeloma naša postava nespremenjena, le igralne vloge bodo nekoliko drugače razdeljene. Upam, da bodo še nekatere druge igralke prišle v ospredje, vratarke pa ponovile predstavo s tekme v Brestu. Prepričana sem, da je v naših igralkah še veliko potenciala in srčno upam, da se bo udejanjil na tekmi. Naš cilj je, da pokažemo predstavo, na katero bomo ponosne,“ je še dodala Bonova, ki na tekmi ne bo temeljito posegla v igralski kader.

 

 

Selektorica Bonova ima na voljo ima naslednje rokometašice:

 

 

*vratarke: Miša Marinček in Sergeja Stefanišin (obe Krim Mercator), Edita Amon (Velenje), Amra Pandžič (Zelene doline Žalec)

 

 

*krilne igralke: Neli Irman (Zagorje GEN-I), Alja Koren, Tamara Mavsar (obe Krim Mercator), Maja Zrnec (Gdynia, Poljska)

 

 

*zunanje igralke: Jasna Turnšek (Zelene doline Žalec), Teja Ferfolja (Zagorje GEN-I), Ana Gros (Metz, Francija), Nina Jeriček (Nimes, Francija), Lina Krhlikar (Göppingen, Nemčija), Barbara Lazović (Vardar, Makedonija), Tjaša Stanko (Branik), Lara Hrnčič (Krim Mercator)

 

 

*krožni napadalki: Sanja Gregorc (Krim Mercator), Teja Ferfolja (Zagorje GEN-I).

 

 

 

DODATNE KVALIFIKACIJE ZA SP ZA ŽENSKE - DANSKA 2015