13. 6. 2015

Francozinje tudi na povratni tekmi premočne za slovenske rokometašice

Slovenska ženska rokometna reprezentanca je izgubila tudi na povratni kvalifikacijski tekmi za nastop na letošnjem svetovnem prvenstvu na Danskem. V Rdeči dvorani v Velenju jo je premagala Francija s 27:21 (14:10).

 

 

SLOVENIJA - FRANCIJA 21:27 (10:14)

 

 

Velenje - Rdeča dvorana, gledalcev: 800, sodnika: Erdogan in Ozdeniz (oba Turčija).

 

 

Slovenija: Stefanišin, Marinček, Pandžić, Stanko, Zrnec 1, Krhlikar, Gros 7 (2), Beganović, Jeriček 2, Hrnčić, Mavsar 2, Lazović 3, Turnšek, Irman 4 (1), Gregorc, Petrinja 1.

 

 

Francija: Leynaud, Darleux, Kamto Njitam, Ayglon 2, Pineau 5, Zaadi Deuna 1, Prouvensier, Houette 1, Niakate 2, Dembele 3, Bulleux 3, Goiorani, Edwige, Nze Minko, Niombla 3, Lacrabere 7 (1).

 

 

Sedemmetrovke: Slovenija 6 (3), Francija 1 (1).

 

 

Izključitve: Slovenija 4 minute, Francija 8 minut.

 

 

 

Slovenske rokometašice so znova ostale praznih rok v kvalifikacijah za veliko tekmovanje. Tokrat so bile v boju za nastop na letošnjem mundialu na Danskem za njih previsoka ovira imenitne tekmice iz Francije, ki so dobile oba medsebojna dvoboja v šestih dneh: Slovenke so po porazu v Brestu z 20:27 danes v Velenju klonile z 21:27.

 

 

Izbranke slovenske selektorice Marte Bon so že po pičlih desetih minutah zabredle v gromozanske težave, Francozinje so jim z dinamično igro v sicer zatohli velenjski dvorani hitro ušle na pet golov (2:7). Gostiteljice ni prebudila niti zgodnja minuta odmora, navkljub srčni predstavi so vseskozi capljale za veliko kakovostnejšimi gostjami, ki so v zadnjih 16 letih osvojile kar šest odličij na velikih tekmovanjih, nazadnje pred štirimi leti srebrnega leska na SP v Braziliji, leta 2003 pa so se na Hrvaškem celo veselile naslova svetovnih prvakinj.

 

 

Slovenke so na veliki odmor odšle s štirimi goli zaostanka (10:14), v drugi polovici tekme pa jim navkljub trudu in želji po pozitivnem izidu ni uspelo narediti kakovostnega premika v svoji igri. Tekmice na nasprotni strani igrišča so bile v vseh elementih igre za korak ali dva pred njimi, na koncu so Slovenke - v drugem polčasu je Bonova v ogenj poslala še igralke s klopi - izgubile z 21:27.

 

 

V slovenski reprezentanci je bila najbolj učinkovita Ana Gros s sedmimi goli, Neli Irman in Barbara Lazović sta dosegli po štiri zadetke.

 

 

Tamara Mavsar, reprezentantka Slovenije: "V prvem polčasu so nas pokopali številni zgrešeni streli, pa tudi v obrambi nismo naredile dovolj prekrškov, Francozinje so imele enostavno preveč odprtih strelov. V drugem polčasu smo se trudile po naših najboljših močeh, nekatere zadeve smo popravile, v celoti pa prikazale premalo proti tako kakovostnim tekmicam iz Francije."

 

 

Ana Gros, reprezentantka Slovenije: "Razočarana sem, upala sem na zmago pred domačimi gledalci. Slabo smo odprle tekmo, to je bil tudi glavni razlog, da kakovostne Francozinje v nadaljevanju nismo ujele. Glave gor, gremo dalje."