15. 6. 2015

Žreb skupin EP 2016 bo v petek v Krakovu, Slovenija v četrtem bobnu

V petek bo v Krakovu žreb skupin EP 2016, vodstvo evropske rokometne zveze (EHF) pa je, na osnovi rezultatov kvalifikacij in EP 2014, postavila nosilce posameznih skupin, gostitelji Poljaki pa so izbral mesta gostitelje.

 

 

Ni nas bilo na EP 2014 na Danskem, v kvalifikacijski skupini smo osvojili drugo mesto in slovenski rokometaši bodo petkov žreb dočakali v četrtem bobnu, skupaj z Norveško, Srbijo in Črno goro. Organizatorji so skupaj z EHF postavili tudi nosilce posameznih skupin.

 

 

V Krakovu, v skupini A, bodo gotovo igrali Poljaki, nosilec skupine B, ki se bo igrala v Katovicah, bo Hrvaška, Nemci bodo igrali v Vroclavu (skupina C), Danci pa v Gdansku (skupina D). V prvem bobnu so sicer Francija, Danska, Španija in Hrvaška, v drugem Islandija, Poljska, Švedska in Madžarska, v tretjem Rusija, Makedonija, Nemčija in Belorusija, v četrtem pa Slovenija, Srbija, Norveška in Črna gora.

 

 

V drugi del tekmovanja se bodo iz vsake skupine uvrstile po tri najboljše selekcije. Drugi del se bo igral v Krakovu in Vroclavu, v Krakovu pa bodo tudi finalni obračuni. Žreb se bo v petek, 19. junija, v Krakovu začel ob 14.30, EP pa se bo igralo 15. do 31. januarja 2016.

 

 

 

Nosilci žreba


 

Boben 1: Francija, Danska, Španija, Hrvaška


 

Boben 2: Islandija, Poljska, Švedska, Madžarska


 

Boben 3: Rusija, Makedonija, Nemčija, Belorusija


 

Boben 4: SLOVENIJA, Norveška, Srbija, Črna gora

 

 

 

Foto: Slavko Kolar