3. 10. 2015

V tretjem krogu lige prvakov Celjani doma izgubili proti poljski Wisli

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v tretjem krogu evropske lige prvakov v domači dvorani Zlatorog izgubili proti poljski Wisli iz Plocka. Končni rezultat v skupini A je bil 28:25 (17:10) za poljsko ekipo.

 

 

CELJE PIVOVARNA LAŠKO - WISLA PLOCK 25:28 (10:17)

 

 

Celje - Dvorana Zlatorog, gledalcev: 2500, sodnika: Brunovsky in Canda (oba Slovaška).

 

 

Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Gajić, Blagotinšek 4, Ivić, Babarskas 1, Janc 2, Razgor 4, Marguč, Poteko, Potočnik, Kodrin 1, Fižuleto, Patrianova 3, Dobelšek, Mlakar 6, Žvižej 4.

 

 

Wisla Plock: Wichary, Morawski, Corrales, Kwiatkowski, Daszek 4, Racotea 3, Wisniewski, Pušica, Ghionea 3, Rocha 2 (2), Zelenović 4, Montoro 1, Tarabochia 2, Konitz, Nikčević 4, Žitnikov 5.

 

 

Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 0, Wisla Plock 2 (2).

 

 

Izključitve: Celje Pivovarna Laško 4 minute, Wisla Plock 8 minut.

 

 

 

Slovenski rokometni prvak je doživel drugi poraz v nizu v elitni skupini lige prvakov. Po nesrečnem domačem porazu pred tednom dni proti hrvaškemu Zagrebu je moral priznati premoč še poljskemu podprvaku iz Plocka.

 

 

Wisla je predvsem prevladovala v prvem polčasu, ko je imela že osem golov prednosti, na koncu pa je v Zlatorogu osvojila tudi obe točki. Celjska zasedba bo v prihodnjem krogu v nedeljo, 11. oktobra, gostovala v nemškem Flensburgu.

 

 

Slovenski prvaki v prvem polčasu niso bili konkurenčni poljskim podprvakom. Od prve minute so bili v podrejenem položaju, vseskozi so igrali v krču in bili v rezultatskem primanjkljaju.

 

 

Že po pičlih šestih minutah so si si priigrali zaostanek treh golov (1:4) in domačega trenerja Branka Tamšeta prisilili, da je zahteval minuto odmora. Tudi njegovi napotki niso prinesli napredka v igri domače ekipe, iz minute v minuto je njihov zaostanek strmo naraščal.

 

 

Celjska ekipa je bila proti poljski obrambi povsem nemočna, vse preveč je bilo izsiljenih strelov iz neizdelanih položajev. Ob tem so zapravili še nekaj čistih strelov, nič boljše predstave niso pokazali niti v obrambi.

 

 

Vse te pomanjkljivosti so izbranci španskega stratega na poljski klopi Manola Cadenasa s pridom izkoristili in si že po vsega 22 minutah igre priigrali sedem golov prednosti (14:7), najvišjo pa tik pred odhodom na veliki odmor (17:9).

 

 

Domača zasedba je v drugi polovici tekme prikazala veliko boljšo predstavo, predvsem bolj srčno, v celoti pa ni bila kos kadrovsko in taktično veliko bolj kompletni Wisli. V 39. minuti je prepolovila zaostanek in znižala na 16:19.

 

 

V nadaljevanju je naredila korak naprej in v 46. minuti še bolj zadihala za ovratnik poljski ekipi, saj je po golu Luke Žvižeja znižala na 19:21. Celjani so v sami končnici vseskozi pretili in skušali uprizoriti preobrat.

 

 

Toda v prelomnih trenutkih jim je zmanjkalo moči za popoln preobrat, čeprav so se sedem minut pred koncem približali na dva gola zaostanka (22:24). Toda v 56. minuti so ponovno zaostali za štiri gole (22:26) in drugič zaporedoma klonili na domačih tleh.

 

 

V celjski ekipi je bil na današnji tekmi najbolj učinkovit Žiga Mlakar s šestimi zadetki, Luka Žvižej, David Razgor in Blaž Blagotinšek so dosegli po štiri gole.

 

 

Branko Tamše, trener Celja Pivovarne Laško: "Tekmo smo izgubili v prvem polčasu. Takrat je bilo čutiti še preveč posledic poraza v prejšnjem tednu, za kar sem upal, da se ne bo zgodilo. Noge so bile enostavno pretežke in Wisla je to s svojimi izkušnjami seveda izkoristila. Razlika sedmih zadetkov se je izkazala za preveliko, čeprav smo se v drugem polčasu dvignili, ga odigrali veliko bolje in borbeno, imeli priložnost za -1, ki pa je nismo izkoristili. Da lahko premagaš tako močnega nasprotnika kot je Wisla, bi morali biti na takšnem nivoju skozi celotno srečanje. Toda pokazali smo da lahko in to nam mora biti vodilo za naprej."

 

 

Nemanja Zelenović, igralec Wisle: "Zame je bila to zelo težka tekma, tu sem preživel tri čudovita leta in ni bilo danes lahko. Čestitati moram svojim soigralcem, odigrali smo zelo dobro, predvsem prvi polčas je bil res izjemen. V drugem delu se je Celje vrnilo, nas zares ogrozilo in morali smo se izjemno potruditi, da odnesemo točke, ki jih tu ni lahko osvojiti."

 

 

 

Rezultati 3. kroga v skupini A: Celje Pivovarna Laško - Wisla Plock 25:28 (10:17), Bešiktaš - Paris St. Germain 30:40 (17:21), Kiel - Flensburg 27:23 (14:13), Zagreb - Veszprem 20:21 (10:9).

 

 

Lestvica: Veszprem 5 točk, Paris St. Germain, Kiel in Zagreb po 4, Wisla Plock 3, Celje Pivovarna Laško in Flensburg po 2, Bešiktaš 0.

 

 

 

Foto: RK Celje Pivovarna Laško

 

 

 

EVROPSKA LIGA PRVAKOV - SEZONA 2015/16