16. 10. 2015

Krim Mercator v prvem krogu lige prvakinj visoko izgubil proti Romunkam

V prvem krogu skupine A v evropski ligi prvakinj so igralke Krima Mercatorja igrale proti romunski ekipi Baia Mare. Tekma v dvorani Stožice v Ljubljani se je končala z visoko zmago gostij iz Romunije, ki so bile boljše z rezultatom 33:27 (16:15).

 

 

KRIM MERCATOR - BAIA MARE 27:33 (15:16)

 

 

Ljubljana - Dvorana Stožice, gledalcev: 800, sodnika: Sigurjonsson in Petursson (oba Islandija).

 

 

Krim Mercator: Abina, Jurič, Luković 1, Milanović-Litre 4, Mavsar 12 (3), Avbelj, Stefanišin, Bajramoska 4, Beganović, Marinček, Omoregie 2, Zulić 2, Barič 1, Obradović 1, Zrimšek.

 

 

Baia Mare: Do Nascimento 1, Oltean, Geiger 5, Tanasie, Pineau 9, Szucs, Abbingh 9, Munteanu, Ardean Elisei 2, Dumanska, Ježić 2, Gjeorgjievska, Ungureanu, Preda, Nechita 2, Vizitiu 3.

 

 

Sedemmetrovke: Krim Mercator 5 (3), Baia Mare 6 (5).

 

 

Izključitve: Krim Mercator 8 minut, Baia Mare 6.

 

 

 

Znova dodobra prenovljena ekipa slovenskih državnih prvakinj je s porazom začela ligo prvakinj v tekmovalni sezoni 2015/16. Kljub temu so domače rokometašice predvsem v prvem polčasu pokazale solidno predstavo, v drugem pa je prišla do izraza tudi daljša klop romunske zasedbe, čeprav ta, tudi z nekdanjima krimovkama Allison Pineau in Patricio Vizitiu, ni pokazala rokometa, ki so ga mnogi od igralk v njenem dresu pričakovali.

 

 

Trenerka Krima Marta Bon je v začetno postavo uvrstila vratarko Sergejo Stefanišin, krožno napadalko Vesno Milanović-Litre, krilni napadalki Tamaro Mavsar in Majo Luković ter zunanje igralke Mirjeto Bajramosko, Marijo Obradović in Nino Zulić, organizatorko igre. Obema ekipama je v tem delu igre uspelo nekajkrat pobegniti za dva zadetka: Krimu prvič pri rezultatu 4:2 v četrti minuti, Romunkam pa v 15. minuti (9:11) po drugi zaporedni sedemmetrovki Pineaujeve.

 

 

Obe ekipi, pri domači je Bonova v igro poslala tudi Elizabeth Omoregie, Polono Barič, Ano Zrimšek in v vrata Mišo Marinček, sta delali napake, obrambi sta bili povprečni, na koncu pa je izpadlo kot strelski dvoboj nekdanjih soigralk, Mavsarjeve na Krimovi in Pineaujeve na gostujoči strani. Prva je uvodnih 30 minut končala s šestimi, druga pa s sedmimi goli, rezultat pa je bil v tem delu igre v Stožicah kar dvanajstkrat izenačen.

 

 

Drugi polčas se je začel z velikim naletom gostij, ki so zelo hitro, že v 33. minuti, po delnem rezultatu s 3:0 vodile z 19:15. Pet minut pozneje je nekdanja Krimova rokometašica Pineaujeva zadela za 22:17, ko pa je v 40. minuti Adriana Nechita zabila za prvo vodstvo ekipe Baia Mare za šest golov (24:18), je bilo jasno, da bo prevladovala kakovostnejša ekipa iz Romunije z daljšo klopjo.

 

 

Slovenske prvakinje - in na drugi strani nič bolj odgovorne Romunke - so v nadaljevanju zapravljale žogo za žogo in delale napako za napako. Po več kot petminutni strelski suši pa je le zadela Polona Barič in prepolovila zaostanek domače ekipe (21:24) in za Krim je posijal žarek upanja za preobrat.

 

 

V 50. minuti je nekaj upanja domačim še dodatno obudila Omoregiejeva z golom za zmanjšanje zaostanka na 23:25, posebej zaradi dejstva, da finančno prav tako ne več močne gostje niso še zdaleč pokazale takega rokometa, kot bi ga poimensko lahko. Enaka razlika je bila na semaforju še dvakrat (24:26 v 53. minuti in 25:27 v 54. minuti), končnica tekme pa je znova pripadla romunski ekipi.

 

 

Mavsarjeva je zadela za zmanjšanje rezultata na 26:29 (56. minuta), toda na nasprotni strani sta zadevali Romunka Patricia Vizitiu in Nizozemka Lois Abbingh. Po nekaj zaporednih golih Baia Mare je bilo upanja domače zasedbe konec, gostje pa so se veselile prve in visoke zmage (33:27) v letošnji evropski ligi prvakinj.

 

 

Za Krim Mercator so največ golov dosegle Tamara Mavsar (12), Mirjeta Bajramoska in Vesna Milanović-Litre (po 4). Za zmagovalke iz Romunije sta mrežo slovenskih prvakinj največkrat zadeli Allison Pineau in Lois Abbingh (po 9).

 

 

Marta Bon, trenerka Krima Mercatorja: "Na nek način je to pričakovano, ampak nam je zelo žal zaradi tega padca v začetku drugega polčasa. Kljub temu imam dobre občutke. Veliko tistega, kar smo si želeli, se je obrnilo kot dobro. Dejstvo pa je, da smo padli v obdobje napak, vem, da se bo to še dogajalo. Želimo pa nastopati tako, da bodo občutki še naprej dobri po tekmah in tudi pogled na semafor še boljši kot danes."

 

 

Tamara Mavsar, igralka Krima Mercatorja: "Vedela sem, da bo ključnih prvih deset minut drugega polčasa, kjer smo preveč padle. Tudi vmes smo imele veliko izgubljenih žog, praktično smo le tekale gor in dol. Takrat bi morale umiriti igro in odigrati na daljše napade. Žal mi je, da nismo ponovile izjemnega prvega polčasa. Na koncu se mi zdi razlika šestih zadetkov prevelika, ampak gledamo pozitivno na naslednje tekme."

 

 

V drugem krogu čaka ljubljansko ekipo prvo gostovanje v letošnjem evropskem tekmovanju. V soboto, 24. oktobra, ob 16. uri bo Krim Mercator igral v Rusiji proti ekipi Rostov Don.

 

 

 

EVROPSKA LIGA PRVAKINJ - SEZONA 2015/16