17. 10. 2015

Riko Ribnica - Slovan 33:18 (17:8)

Ribničani so si v sedmem krogu v 1. NLB Leasing ligi priigrali četrti par prvenstvenih točk. Ekipa trenerja Roberta Beguša je doma nadigrala igralce Slovana iz Ljubljane kar s 33:18 (17:8).

 

 

RIKO RIBNICA - SLOVAN 33:18 (17:8)

 

 

Ribnica - Športna dvorana, sodnika: Majer (Trebnje) in Knez (Trbovlje).

 

 

Riko Ribnica: Klarič, Perovšek, Leban 2, Fink 5, Grebenc 4, Knavs, Henigman, Skušek, Pucelj 6, Abrahamsberg 7, Pahulje, Nosan 4 (1), Kljun 1, Batinič 4 (2), Atanasov, Košmrlj.

 

 

Slovan: Nunčić, Selaković, Kikanović 1, Marinček, Avsec 1, Marušič 6 (3), Marojević 3 (2), Stojnić 1, Erak 2, Planinc, Grojzdek 3, Matajič, Charrier, Demšar 1, Corel.

 

 

Sedemmetrovke: Riko Ribnica 3 (3), Slovan 7 (5).

 

 

Izključitve: Riko Ribnica 6 minut, Slovan 8 minut.

 

 

 

Ribničani so dosegli četrto zmago v tej ligaški sezoni. Pot do nje ni bila pretirano zahtevna, na nasprotni strani so imeli namreč trenutno zadnjeuvrščeno zasedbo v elitnem ligaškem tekmovanju - Slovana, ki po sedmih krogih ostaja samo pri eni osvojeni točki.

 

 

Neizkušena zasedba iz slovenske prestolnice ni bila kos Ribnici, ki je silovito začela in si že po desetih minutah priigrala vodstvo s 6:0. Tudi v nadaljevanju so bili Ribničani absolutni gospodarji na igrišču, prvi polčas pa so dobili z devetimi goli prednosti (17:8).

 

 

Tudi v nadaljevanju tekme kljub visoki razliki domači rokometaši niso popuščali. To se je poznalo tudi na semaforju, gostje iz Ljubljane pa so odšli domov kar s petnajstimi goli zaostanka (18:33).

 

 

V domači ekipi sta bila strelsko najbolj razpoložena Črt Abrahamsberg s sedmimi in Jan Pucelj s šestimi goli. Toliko jih je v gostujoči ekipi dosegel tudi Tine Marušič.

 

 

Ljubljanska ekipa bo v prihodnjem krogu v petek, 23. oktobra, gostila novomeško Krko, ribniška pa bo dan kasneje gostovala v Ormožu.

 

 

 

1. NLB LEASING LIGA - SEZONA 2015/16