28. 3. 2016

Na Koper Handball Cupu 1.300 igralcev 92 ekip iz 7 držav

S slavnostno podelitvijo medalj in priznanj najboljšim se je v Kopru, 27. marca 2016, tudi uradno zaključila ena največjih športnih prireditev na Slovenski obali, ki je presegla vsa pričakovanja. Organizatorji so ocenili, da je bil 3. mednarodni velikonočni rokometni turnir - KOPER HANDBALL CUP 2016 v vseh pogledih rekorden.

Potekal je v organizaciji Športne agencije Eurofest d.o.o. v sodelovanju z Mestno občino Koper in Rokometno Zvezo Slovenije v Kopru. Gostili so kar 92 rokometnih ekip iz 7 držav; Italije, Avstrije, Hrvaške, Črne gore, Slovaške, Srbije in Slovenije. V treh dneh, od 25. do 27. marca,  se je skupno predstavilo kar 1300 rokometašev, odigranih je bilo 217 kakovostnih tekem. Najboljše rokometašice (osvojena prva mesta) v različnih kategorijah so bile iz klubov: RK Piran, ŽRK Buje, ŽRK Branik DP – Logik, ŽURD Koper, ŽRK Izola. Najboljši rokometaši (osvojena prva mesta) v različnih kategorijah so bili iz klubov:RK Buzet, RD Rudar Rude,  RK Celje Pivovarna Laško, RK Trsat Rijeka, RK Prvi As in reprezentanca Slovenije - letnik 2000. Starostni razpon je bil od mini rokometašev do kadetskih kategorij. Nastanjeni so bili v Kopru, Izoli in Ankaranu. Osrednje prizorišče turnirja je bila športna dvorana Osnovne šole Koper, tekme pa so se igrale še v drugih 5 dvoranah; v Areni Bonifika, telovadnici Srednje tehniške šole Koper, OŠ Dušana Bordona, dvorani Burja na Škofijah in v Izoli – dvorani v Kraški ulici. Celoten projekt je v teh dneh potekal pod nadzorom 26-članske ekipe organizatorjev.

KOPER HANDBALL CUP 2016 je za nami. Za organizatorje je bil izredno naporen vikend toda na koncu vesel, saj so ekipe zapuščale Koper z zadovoljstvom in lepimi občutki. Tako lahko rečemo: še ena velika  rokometna izkušnja in velik doprinos turističnemu Kopru, zadovoljstvo udeležencev, kar je bistvo turnirja. Velja ocena, da tovrstni turnirji prinašajo udeležencem bogate izkušnje. Fantje in dekleta so se lahko pomerili s svojimi vrstniki iz drugih držav, se primerjali med seboj in odigrali kakovostne tekme. Poleg tekem, kar je bil glavni namen,  je bil turnir idealna priložnost tudi za navezovanje novih stikov z igralci in igralkami drugih klubov. Da so se udeleženci lahko po napornih tekmah tudi sprostili in uživali pa smo jim pripravili pestra družabna srečanja. Nekateri pa so izkoristili priložnost in si ogledali znamenitosti naše lepe Obale.

"Rad bi se zahvalil vsem udeležencem, klubom, navijačem, prostovoljcem in sponzorjem, ki so pomagali uspešno izpeljati turnir. Čeprav gre šele za tretjo tovrstno športno prireditev nas je rekordna udeležba - 100-odstotno povečanje v primerjavi s prejšnjima dvema izvedbama turnirja prijetno presenetila in zelo razveselila, da so se klubi tako množično odzvali našemu povabilu. To dokazuje, da jim termin in koprska ponudba ustrezata, je pa tudi pokazatelj in pohvala organizatorjem za ves trud, ki ga v ta šport vlagamo že 24 let. Sedaj se malo odpočijemo in gremo novim izzivom naproti, saj nas v juliju čaka že nov zalogaj – priprava na 24. Eurofest, za katerega je prijavljenih že preko 130 ekip,"  je strnil nekaj zaključnih misli glavni generator, alfa in omega tega dogodka in julijskega Eurofesta, Tone Barič.

Končni rezultati tekem 3. Koper Handball Cup-a so dostopni TUKAJ.