Šoštarič in Gajić svoji ekipi popeljala do zmage, 3. 10. 2016

Šoštarič in Gajić svoji ekipi popeljala do zmage

Odigrane so bile tekme 2. kola rokometne Lige prvakov, elitnega evropskega klubskega tekmovanja, v katerem so znova izjemno pomembno vlogo odigrali slovenski rokometaši.


TELEKOM VESZPRÉM : KADETTEN SCHAFFHAUSEN 32:28 (16:15)

Ilić 7, Gajić 6, Blagotinšek, Marguč; Maros 7, Liniger 6, Tominec 3


Švicarski Schaffhausen je na Madžarsko k Veszprému prišel dobro pripravljen. Prvi polčas so gostje odprli suvereno in s pristopom zagotovo vsaj malce presenetili favorizorane domačine. Te je v prvi polovici dvoboja v stiku z s Švicarji držal razigrani slovenski krilni igralec Dragan Gajić, ki se v novem klubu očitno počuti odlično. Tako so tudi po njegovi zaslugi domači na odmor odšli z golom prednosti. V drugem polčasu je Veszprém pokazal precej drugačno igro, predvsem pa je hrvaški vratar v dresu madžarskega moštva Mirko Alilović zaklenil svoja vrata in prednost gostiteljev je do konca dvoboja le še naraščala. Omenimo še, da je za švicarsko ekipo trikrat zadel Nik Tominec.

Gajič, ki je pet od šestih zadetkov dosegel v prvem polčasu, je po tekmi povedal: ''Schaffhausen je znova dokazal, da si zasluži biti v skupini A, jasno smo namreč spoznali, da v Ligi prvakov ni lahkih tekem. Tokrat smo v ljučnih trenutkih odigrali najbolje. Poskušali smo se osredotočiti predvsem na obrambo, prek katere smo nato prihajali do zadetkov. Užitek je bilo igrati v taki atmosferi.''


BJERRINGBRO-SILKEBORG : SG FLENSBURG-HANDEWITT 19:25 (10:12)

Markussen 5, Se. Skube 3; Morgensen 5, Mahe 4, Svan 4


Flensburg je pokazal najboljšo predstavo v tej sezoni in zasluženo v Ligi prvakov ostaja neporažen. Dvoboj so krasili hitri protinapadi na obeh straneh ter odlična predstava vratarjev obeh ekip – Ramussena in Möllerja. Za domače je trikrat zadel Sebastijan Skube. 


PARIS SAINT-GERMAIN : ORLEN WISLA PLOCK 33:30 (15:15)

Remili 10, Hansen 8, Škof; Duarte 6, Rocha 6


Favorizirani PSG je v tekmo proti poljskemu moštvu začel preveč sproščeno. To so gostje izkoristili in v uvodni polovici dvoboja Parižanom niso prepustili vodstva. Poleg tega se je sredi prvega polčasa nesrečno poškodoval prvi zvezdnik francoske ekipe Nikola Karabatić. V drugem polčasu smo videli popolnoma drugačno igro. Francoska ekipa je prevzela vajeti v svoje roke in predvsem po zaslugi mladega Remilija prišla do zmage ter prvih dveh točk. 


KS VIVE TAURON KIELCE : IFK KRISTIANSTAD 38:28 (18:13)

Bielecki 7, Paczowski 7, Bombač 1, Zorman 1; Henningsson 6, Tollbring 5


Šampioni rokometne Lige prvakov, moštvo Kielc, sezono začenjajo po pričakovanjih. Tudi v drugem krogu so suvereno zmagali. Tokratni tekmec, ekipa Kristianstada, ni našla odgovora na napade gostiteljev, ki so bili v prvem polčasu izjemno učinkoviti (81 %). Švedi so se vseeno na začetku drugega polčasa približali na le dva gola zaostanka, vendar so Paczowski (met iz igre 7:7) in ekipa stopili skupaj ter si priigrali visoko prednost. Zato je trener gostiteljev Talant Dujšebajev v izteku tekme spočil nekatere svoje ključne igralce. Od Slovencev sta po enkrat zadela Bombač, ki se vrača po poškodbi, ter Zorman.


RK ZAGREB : MOL-PICK SZGED 24:26 (12:12)

Horvat 6, Mandalinič 5, Markovič 5, Skok, Miklavčič; Šoštarič 6, Gorbok 5, Gaber, Skube


Moštvo iz Zagreba je v 2. kolu Lige prvakov gostilo madžarski Szged. Pričakovati je bilo izenačeno in napeto tekmo, saj sta obe ekipi lovili svojo prvo zmago v novi sezoni. Po izenačenem boju so na koncu slavili gostje in tako hrvaškim prvakom prizadejali drugi zaporedni poraz v elitnem rokometnem tekmovanju na stari celini. Odlično se je odrezal Slovenec Mario Šoštarič, ki je Zagrebčanom natresel kar 6 golov, in je bil poleg Rusa Sergeja Gorboka najboljši strelec madžarskega moštva.


NATURHOUSE LA RIOJA : MONTPELLIER HB 31:30 (15:12)

Hisham Sanad 7, Inoue Langaro 7; Grebille 8, Guigou 7, Kavtičnik 3


Dvoboj favoriziranih moštev v skupini C je prinesel napet razplet z veliko zadetki. Šlo je za prvo tekmo teh dveh ekip na evropskih tekmovanjih. Španci so pred domačimi navijači prikazali zelo dinamično igro, ki je bila ključ do končnega uspeha. Za goste je trikrat zadel slovenski reprezentant Vid Kavtičnik. 


RHEIN-NECKAR LÖWEN : RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 31:30 (16:15)

Ekdahl du Rietz 5, Pekeler 5; Zarabec 8, Janc 4, Malus 4, Mlakar 4, Marguč 2


Podrobnosti o tokratni tekmi edinega slovenskega predstavnika med elito stare celine si lahko preberete tukaj


RK VARDAR : RK MEŠKOV BREST 31:27 (13:13)

Dujšebajev 9, Borozan 7; Stojkovič 8, Jamali 5, Razgor


Po izenačenem prvem polčasu so gostitelji iz Makedonije v nadaljevanju prešli v vodstvo z 19:15 in vse do konca obržali prednost štirih zadetkov. Beloruski klub je tako zabeležil že drugi poraz v tej sezoni Lige prvakov.