Trojica Slovencev premočna za državne prvake, 4. 10. 2016

Trojica Slovencev premočna za državne prvake

Celje Pivovarna Laško je v 12. kolu lige SEHA gostoval na Madžarskem in moral priznati premoč Telekom Veszpremu, ki je slavil z 32:25. Najboljši strelec pri Celjanih je bil s 7 goli Žiga Mlakar, pri Telekom Veszpremu pa Dragan Gajić s 6.

Potem ko so Celjani v uvodni tekmi v tem tekmovanju proti madžarskemu tekmecu izgubili z 29:34 v domači dvorani, so Veszpremu še drugič priznali premoč. Tokratni gostitelji so bili praktično celo tekmo v vodstvu in Celjane držali na varni razdalji. Madžari so tako v svoji peti tekmi v tem tekmovanju četrtič zmagali, Štajerci pa so na svojem šestem obračunu tretjič izgubili.

Celjani so v prvem polčasu hitro zaostali, že v sedmi minuti so domači vodili s 6:1 po golu nekdanjega člana Celja Renata Sulića. Gosti so se nato prebudili in začeli nižati zaostanek, v 26. minuti so se z golom Mihe Zarabca približali le na 13:12. Toda zatem je sledil domač delni izid 4:0, polčas pa se je končal s 17:13 za gostitelje.

V drugem polčasu so domači bolj ali manj ves čas držali zanesljivo prednost, večkrat tudi petih zadetkov, v 52. minuti pa so prvič povedli za šest golov, ko je zadel Lazslo Nagy. Ko je Gašper Marguč v 56. minuti zadel za 30:23, je bil zmagovalec odločen.

Pri domačih sta bila najboljša strelca Slovenca in nekdanja igralca Celja Dragan Gajić s šestimi in Marguč s petimi zadetki, prav tako nekdanji član Celja Blaž Blagotinšek pa je prispeval zadetek. Pri gostih pa sta s sedmimi oziroma šestimi zadetki izstopala Žiga Mlakar in Zarabec.

LIGA SEHA, 12. KOLO:

TELEKOM VESZPREM : CELJE PIVOVARNA LAŠKO 32:25 (17:13)
Gajić 6, Marguč 5; Mlakar 7, Zarabec 6.

LESTVICA
1. Vardar 7 6 1 0 238 : 193 19