Gorenje Velenje do suverene zmage proti Izviđaču, 5. 10. 2016

Gorenje Velenje do suverene zmage proti Izviđaču

Rokometaši Gorenja Velenja so na tekmi 5. kola lige SEHA na domačem terenu premagali Izviđač CO (31:24) in si s tem priigrali drugo zmago. Najboljša strelca pri Gorenju sta bila s 5 goli Niko Medved in Matjaž Brumen.

V Šaleški dolini so se v začetku tega tedna razšli s trenerjem Markom Šibilo, pod vodstvom njegovega naslednika Boruta Plaskana pa so dosegli prvo zmago. Slovenski podprvaki so na kolena položili tekmece iz Hercegovine in na svoji peti tekmi v regionalnem tekmovanju dosegli drugo zmago.

"Ose" so začele zaspano, tekmeci so jim v 14. minuti ušli na tri gole (5:8), nato pa so vendarle strnile svoje vrste in šest minut kasneje tekmo postavile v začetno izhodišče (8:8). V končnici prvega polčasa so uveljavile svoje prednosti in po dveh zadetkih Blaža Kleča najprej povišale na 11:9, na velik odmor pa se podale s prednostjo treh golov (14:11).

Gostitelji so imeli v drugi polovici vseskozi nadzor nad tekmeci iz Ljubuškega, ki v dosedanjem delu regionalne lige še niso okusili slasti zmage. V 41. minuti so si priigrali pet golov prednosti (21:16), v nadaljevanju pa že v kali zatrli vse morebitne poskuse rokometašev Izviđača po prevratu.

V velenjski ekipi sta bila najbolj učinkovita Niko Medved in Matjaž Brumen, ki sta dosegla po pet golov, izkazal pa se je tudi vratar Rok Zaponšek, ki je zbral 17 obramb. Po današnji preizkušnji bo naslednjo tekmo igrala 18. oktobra, ko v Rdečo dvorano prihaja makedonski Vardar iz Skopja.

LIGA SEHA, 5. KOLO:

GORENJE VELENJE : IZVIĐAČ CO 31:24 (14:11)
Medved in Brumen po 5; Hrstic 11, Sarac 7.

LESTVICA
1. Vardar 7 6 1 0 238 : 193 19