8. 10. 2016

Koprski rokometaši s sedmimi goli zaostanka iz Porta

Rokometaši Kopra 2013 so odigrali prvo tekmo 2. kroga kvalifikacij za nastop v Pokalu EHF. Primorska zasedba se z gostovanja v Portu ne vrača z najboljšo popotnico, saj so bili tamkajšnji tekmeci boljši z 31:24. Povratna tekma bo na sporedu v soboto, ob 19. uri, v dvorani Bonifika.


POKAL EHF, 2. KOLO KVALIFIKACIJ, 1. TEKMA:

Sobota, 8. oktobra:
FC PORTO : RK KOPER 2013 31:24 (16:11)
Morales 6, Areia in Špelić po 4; Bratkovič in Gorela po 5.

STATISTIKA

Koprčani so se po nekajletnem premoru vrnili na mednarodno prizorišče, gostovanje v portugalskem Portu pa jim ne bo ostalo v najlepšem spominu. S Pirenejskega polotoka se vračajo s sedmimi goli zaostanka, s čimer so si pred povratnim obračunom v domači dvorani otežili pot do napredovanja v tretji krog Pokala EHF, kamor sta se že uvrstila velenjsko Gorenje in Riko Ribnica. Povratna tekma bo prihodnjo soboto v koprski Bonifiki.

Izbranci koprskega trenerja Zorana Jovičića so zelo dobro odprli tekmo in si sredi prvega polčasa priigrali dva gola prednosti (9:7), nato pa se jim je ustavilo. Gostitelji so se razleteli po celotnem igrišču, Koprčani pa so bili v vse večjih težavah. Najprej so zaostali z 9:10, v prvi polovici tekme pa največ za pet golov.

V drugi polovici tekme so bili rokometaši Porta vselej za korak ali dva pred Koprčani, ki so se trudili po najboljših močeh, nikakor pa niso mogli resneje zadihati za ovratnik zelo spodobnim domačinom. Ti so si visoko prednost sedmih golov priigrali prav v končnici dvoboja, ob tem pa kaže omeniti, da so večji del tekme imeli vsaj igralca več na igrišču. Koprčani so si namreč pridelali kar 24 minut izključitev, gostitelji pa zgolj šest.

V slovenski ekipi sta bila najbolj učinkovita Jan Gorela in Adam Bratkovič, oba sta dosegla po pet zadetkov.