22. 10. 2016

Krimovke v odličnem vzdušju premagale Larvik

Rokometašice Krima Mercatorja so v 2. krogu Lige prvakinj v skoraj polni dvorani Kodeljevo in odličnem vzdušju s 24:22 premagale Larvik in vpisale prvo zmago v tej sezoni. Naslednja preizkušnja v tem tekmovanju jih v Ljubljani čaka že prihodnjo soboto ob 17.00, ko bodo gostile Sävehof.

Po tem, ko so v uvodnem krogu visoko izgubile v gosteh pri Esbjergu, so Krimovke svoje navijače na domačem terenu nagradile z borbeno predstavo in zmago proti favoriziranemu Larviku. V prvem polčasu je igra še šepala, v drugem pa so Ljubljančanke nadigrale tekmice s severa Evrope.

Bregar je tekmo začel z Mišo Marinček v vratih, Elizabeth Omoregie, Nino Jeriček in Valentino Blažević na zunanjih položajih, Aneto Benko in Polono Barič na krilih ter Vesno Milanović-Litre na položaju krožne napadalke. Ta postava na začetku ni igrala najbolje, saj ji ni šlo ne v obrambi ne v napadu, v katerem gostiteljice niso znale prebiti visokega norveškega zidu, v kolikor so ga, pa so bile nenatančne. Larvik je hitro povedel s 6:1, a visoko vodstvo norveške ekipe ni trajalo dolgo.

Kljub temu, da je Krim svoj prvi gol iz igre dosegel šele v 12. minuti, za 2:6 je zadela Omoregiejeva, je ta pomenil začetek preobrata. Že v 17. minuti so namreč Ljubljančanke prednost Skandinavk izničile in z golom Mirjete Bajramoske izenačile na 6:6, čemur je sledilo novo slabše obdobje domačih. Preostanek polčasa so rokometašice v modrih dresih znova lovile tekmice, ki so v 28. minuti spet vodile za štiri zadetke (13:9), na glavni odmor pa so šle s tremi goli naskoka.

V 35. minuti je Baričeva s sedmih metrov Krimovke, pri katerih je bila z 20 obrambami razpoložena vratarka Marinček, pripeljala do le enega gola zaostanka (13:14), Jeričkova pa je v 40. minuti izid spet izenačila (16:16). Štiri minute kasneje so gostiteljice prvič prešle v vodstvo, s krila je za 18:17 zadela Aneta Benko in na veselje domačih navijačev že v naslednjem napadu povišala na 19:17, Baričeva pa je v 47. minuti z golom za 21:18 postavila najvišje vodstvo za ljubljansko ekipo na tekmi.

Dve minuti in pol pred koncem so se Norvežanke približale na 22:21, lahko bi tudi izenačile, a se je Marinčkova znova izkazala z odlično obrambo, ko je Benkova 50 sekund do sirene unovčila sedemmetrovko (23:21) je bil zmagovalec znan in slavje na skoraj povsem polnih tribunah dvorane Kodeljevo, ki je spominjalo na stare čase, se je lahko začelo.

Uroš Bregar, trener Krima Mercatorja: 

"Larvik je bil za Krim Mercator vedno trd tekmev in zelo sem vesel, da smo ga premagali. Za to smo dali, kot vselej, vse od sebe. Jezili so me številni zgrešeni streli, a kot trener tega med tekmo ne morem popraviti. Vesel sem, da smo v drugem polčasu igrali hitreje kot rokometašice Larvika, da smo zadeli nekaj golov iz protinapadov in, da so tekmice ob naši vrnitvi zgrešile nekaj strelov, obenem pa tudi, da je Miša Marinček zbrala veliko obramb. Zmaga je zasluženo naša."

Miša Marinček, igralka Krima Mercatorja: 

"Prvi polčas smo začele zelo slabo, tudi v nadaljevanju bi se lahko že prej priključile, ampak smo vedno znova naredile kakšno neumnost. Po tem smo začele enostavno verjeti v zmago in drugi polčas odigrale tako, kot moramo v domači dvorani. Iz srca čestitam soigralkam in strokovnemu vodstvu."

LIGA PRVAKINJ, SKUPINA D, 2. KOLO

Sobota, 22. oktobra:
KRIM MERCATOR : LARVIK 24:22 (10:13)
Krim Mercator: Georgijev 1, Jurič, Benko 5, Blažević, Milanović Litre 5, Jeriček 2, Stefanišin, Bajramoska 1, Marinček, Omoregie 5, Koren 1, Pandžić, Barič 4, Kamdop, Amon, Zrimšek.
Larvik: Toft Galsgaard, A. Hammerseng-Edin 1, Frafjord 3, G. Hammerseng-Edin 1, Koren Riegelhuth 6, Johansen, Breistoel 4, Lowe, Moerk 3, Kurtović 3, Wojtas 1, Dias Moreschi.

Sedemmetrovke: Krim Mercator 10 (5), Larvik 5 (5).
Izključitve: Krim Mercator 10, Larvik 8 minut.
LESTVICA:
1 Team Esbjerg 1 1 0 0 35:25 (+10) 2
2 Sävehof 1 1 0 0 25:22 (+3) 2
3 Krim Mercator 1 1 0 1 49:57 (-8) 2
4 Larvik 1 0 0 2 44:49 (-5) 0