24. 10. 2016

Gajić in Kavtičnik najboljša strelca svojih ekip

Peto kolo Lige prvakov je postreglo z dvema večjima presenečenjema – Rhein-Neckar Löwen je premagal favorizirane Kielce, Zagreb pa je bil po izvrstnem finišu tekme boljši od Vardarja. Slovenski rokometaši še naprej dokazujejo, da so nepogrešljivi del svojih ekip, sodelujočih v najmočnejšem klubskem rokometnem tekmovanju na svetu.

BJERRINGBRO-SILKEBORG : PARIS SAINT-GERMAIN 30:36 (16:19)
Markussen 6, Espresen 5, Seb. Skube 3; N. Karabatić 9, Remili 7, Škof.
Danski Silkeborg se je v petem krogu elitnega tekmovanja stare celine pomeril z rokometaši francoskega PSG, ki v tej sezoni dokazujejo, da imajo najhitrejši in najbolj učinkovit protinapad v celotni rokometni Ligi prvakov. Izbranci trenerja Bredsdorf-Larsna so se Parižanom lahko po robu postavili le v uvodnih 20 minutah dvoboja. Pri rezultatu 11:9 pa so v ospredje stopili gostje na čelu z izjemnim Nikolo Karabatićem (9 golov), ki se mu prav nič ne pozna poškodba kolena izpred treh tednov. Igral je namreč prerojen. Francozi so tekmece povsem nadigrali in zabeležili še četrto zmago v Ligi prvakov. Dodajmo še, da je pri gostiteljih trikrat zadel slovenski rokometaš Sebastian Skube.

BARCELONA LASSA : TELEKOM VESZPRÉM 26:23 (16:11)
Jallouz 7, Lazarov 6, Tomas Gonzalez 6; Gajić 5, Nilsson 4, Blagotinšek, Marguč.
V ponovitvi finala rokometne lige prvakov iz leta 2015 sta se v 5. krogu pomerila Barcelona in Veszprém. Dvoboj dveh do tega kola še neporaženih ekip je obljubljal napet zaključek. Pet golov prednosti za Katalonce v prvem polčasu je bilo predvsem posledica odlične predstave domačega vratarja Gonzala Pereza de Varge, ki je v prvem delu ubranil kar 50 % strelov. V drugem polčasu so se gostje, kljub temu, da so večino dvoboja zaostajali, uspeli zbrati in se, predvsem zahvaljujoč odličnemu slovenskemu desnemu krilu Draganu Gajiću (s petimi goli prvi strelec Veszprema), približali le na dva gola zaostanka. V finišu tekme je gostom vseeno zmanjkalo časa za popoln zasuk. Barcelona tako tudi po 5. krogu ostaja na vrhu lestvice v skupini A z 10 točkami, Veszprém pa je zabeležil prvi poraz v tej sezoni Lige prvakov. 

THW KIEL : KADETTEN SCHAFFHAUSEN 32:29 (19:15)
Duvnjak 5; Csaszar 8, Maros 8, Tominec 4.
Moštvo Kiela je doma gostilo švicarski Kadetten Schaffhausen. Nemce pestijo poškodbe, na tekmi petega kola so zato nastopili brez Nikole Biljika, Ruga Dahmkeja in Christiana Dissingerja. Zaspanemu začetku rokometašev Kiela je sledila reakcija njihovega trenerja, ki je Niklasa Landina na golu zamenjal z Andreasom Wolfom. Poteza se je izkazala za odlično, saj je Wolf z obrambami ekipi dal zagon in delni rezultat 8:2 ob koncu prvega dela je bil dovolj, da so gostitelji na odmor odšli s štirimi goli prednosti (19:15). Švicarji so sicer igrali zelo atraktivno, a tudi tvegano, kar je bila voda na mlin za domače. Ti so izkoristili vsako njihovo napako. Kiel je nazadnje brez večjih težav zmagal in v Ligi prvakov doma ostaja neporažen. Pri gostih je svojo minutažo odlično izkoristil Nik Tominec, ki je zadel štirikrat.

VIVE TAURON KIELCE : RHEIN-NECKAR LÖWEN 26:34 (15:16)
Bielecki 8, Aguinagalde Akizu 5, Bombač 1, Zorman 1; Bana Gonzalez 7, Schmid 6.
Za presenečenje 5. kola so poskrbeli nemški prvaki, ki so prepričljivo premagali v minuli sezoni najboljše moštvo Lige prvakov. V tekmi, v kateri so rokometaši Löwena igrali kot prerojeni, Kielce niso našle odgovora na napade nemškega moštva. Za domače sta po enkrat zadela slovenska reprezentanta Dean Bombač ter Uroš Zorman.

MOL-PICK SZEGED : MEŠKOV BREST 24:22 (11:10)
Balogh 9, Gaber 2, Šoštarič 2, St. Skube; Atman 4, Stojković 4.
Tekma med Szegedom ter Meškovim Brestom je bila izenačena in napeta vse do zadnjega. Prvi polčas je zaznamovala precejšnja nenatančnost strelcev obeh ekip, kar se odraža pri dokaj nizkem rezultatu (11:10). Szeged, ki je tekmo odigral brez poškodovanega Rusa Sergeja Gorboka, se je na koncu vendarle izkazal za boljše moštvo in slavil še peto zmago nad Meškovim Brestom v prav toliko medsebojnih dvobojih.

KRISTIANSTAD : CELJE PIVOVARNA LAŠKO 29:29 (14:11)
Tollbring 8; Janc 9, Marguč 5, Poteko 5, Zarabec 4, Mačkovšek 3, L. Žvižej 2, Grošelj, Kodrin, Lesjak, Malus, Mlakar, D. Razgor, Suholežnik.
Podrobna analiza tekme je na voljo tukaj.

PRVO PLINARSKO DRUŠTVO ZAGREB : VARDAR 28:27 (12:17)
Marković 6, Cingesar 1, Miklavčič, Skok; Dujšebajev 5.
Zagrebčani so pred tekmo 5. kola elitne Lige prvakov dobili novega trenerja. Sporazumno so se namreč razšli s slovenskim selektorjem Veselinom Vujovićem, ki ga je zamenjal hrvaški strokovnjak Silvio Ivandija. Tokrat so bili nesporni favoriti Makedonci, a je hrvaško moštvo dokazalo, da je potrebno na vsaki tekmi dati vse od sebe. Po slabšem prvem polčasu so v drugem Zagrebčani prikazali popolnoma drugačno igro. S hitrimi protinapadi, dobro organizirano obrambo in učinkovitim napadom so sredi drugega dela tekme najprej izničili zaostanek petih golov (18:23), čemur je sledila serija ubranjenih strelov (med njimi tudi dve sedemmetrovki) domačega vratarja Ivana Stevanovića. V izjemno napeti končnici so gostitelji zdržali pritisk in tako Vardarju prizadejali prvi poraz v tej sezoni Lige prvakov. Omenimo še, da je k zmagi domačih pripomogel tudi Slovenec Darko Cingesar, ki je zadel enkrat. 

MONTPELLIER : METALURG 28:18 (13:12)
Grebille 5, Kavtičnik 5, Dolenec 4, M. Žvižej 4; Brajović 5.
V goste k moštvu Montpellierja je v petem krogu Lige prvakov prišla mlada ekipa Metalurga. Makedonci so se gostiteljem uspešno upirali le v prvem polčasu, v drugem pa so francoski rokometaši naredili večjo razliko, ki je bila posledica razlike v učinkovitosti (Montpellier 72 %, Metalurg 35 %). Rokometaši Montpellierja so s tem zabeležili zmago z najvišjo razliko v tej sezoni, k njej so pa veliko prispevali tudi slovenski rokometaši – Vid Kavtičnik, ki je dal pet golov, ter Jure Dolenec in Miha Žvižej, ki sta zadela po štirikrat.