2. 12. 2016

Rokometašice Slovenije optimistično proti Srbiji

Po prostem dnevu po zaključku priprav se bodo rokometašice slovenske ženske članske reprezentance v soboto zjutraj podale na Švedsko, kjer jih v nedeljo ob 15.15 čaka prva tekma s Srbijo.

Srbska reprezentanca se od leta 2000 redno uvršča na vsa evropska prvenstva, na katerih je najboljši rezultat, 4. mesto, osvojila leta 2012 na domačem parketu. Na zadnjem EP na Hrvaškem in na Madžarskem ni napredovala iz prve skupine, kakor tudi ne na svetovnem prvenstvu leto dni kasneje.

Po odhodu nosilk igre, ki so tvorile jedro srbske reprezentance, ima selektorka Dragica Đurić na voljo mlade rokometašice, ki večinoma igrajo v tujih klubih. Tri med njimi so slovenski publiki še posebej zanimive - Tamara Georgijev, ki v tej sezoni žanje velike uspehe s Krimom Mercatorjem. Marija Obradović, ki je v zadnjih dveh sezonah nosila tako dres ljubljanskega kluba, kot državnih prvakinj iz Zagorja ter Katarina Krpež-Slezak, članica Krima Mercatorja v letih od 2012 do 2014.

POSTAVA SRBIJE

Vratarke: Jovana Risović, Nina Kolundžiž, Marija Čolić.
Levi krili: Sanja Radosavljević, Dijana Radojević.
Leve zunanje: Jelena Trifunović, Jovana Stoiljković, Marija Obradović.
Srednje zunanje: Kristina Lišcević, Tamara Georgijev, Jovana Kovačević.
Desne zunanje: Jelena Živković, Andjela Janjušević, Marina Dmitrović.
Desni krili: Katarina Krpež Slezak, Željka Nikolić.
Krožni napadalki: Marija Petrović, Sladjana Pop-Lazić.

IZJAVE PRED TEKMO

Uroš Bregar, selektor Slovenije:

"Reperzentanca Srbije ima zelo dober ekipni duh, čeprav je ostala brez štirih zvezdnic. Vse nosilke srbske izbrane vrste imajo tudi v svojih klubih vodilne vloge, zato gre za izjemno dobro ekipo, ki bo na prvi tekmi v vlogi favorita."

Nina Jeriček, kapetanka Slovenije:

"Srbija v svoji reprezentanci nima več nekaterih zvezdnic, ima pa igralke, ki so vse približno enake kakovosti. Nevarnost bo pretila iz vseh položajev. Srbkinje imajo zelo zanimivo kombinatoriko, ki je večina drugih reprezentanc ne igra, in prav zato smo posvetili več časa prav pripravi na to. Verjamem, da jih bomo uspeli premagati."

Ana Gros:

"Srbska reprezentanca je mlada in željna dokazovanja, njihova dekleta pa se zavedajo, da imajo prav proti naši reprezentanci največ možnosti za zmago. Razmišljajo torej zelo podobno kot mi, zato pričakujem zelo težko in zanimivo tekmo. Ostati moramo zbrani in igrati, kot znamo, saj nočemo igrati v krču, kot se to zgodi mnogim ekipam na prvi tekmi velikega tekmovanja. Nimamo časa za to, saj moramo biti optimalno in maksimalno pripravljene na prvo tekmo, na kateri si ne smemo privoščiti napak. Gremo na zmago."

ČLANICE, EVROPSKO PRVENSTVO, SKUPINA A, STOCKHOLM

1. kolo, nedelja, 4. decembra, ob 15.15:
SRBIJA : SLOVENIJA

Ob 18.00:
ŠVEDSKA : ŠPANIJA