13. 12. 2016

Cehte in Ferlin v Velenju vsaj do leta 2018!

Rokometni klub Gorenje je poskrbel za zgodnje prednovoletno darilo svojim navijačem. Pred zadnjimi obračuni v letu 2016 je v svojih vrstah uspel zadržati dva igralca, ki bosta v prihodnosti gotovo še velikokrat oblekla dres slovenske članske reprezentance. V Šaleški dolini vsaj do konca sezone 2017/18 namreč ostajata desni zunanji igralec Nejc Cehte in vratar Klemen Ferlin.

Cehte, ki je svoje prve rokometne korake naredil v Krškem, se je velenjskemu klubu pridružil jeseni 2013. Ta 196 centimetrov visok desni zunanji igralec je z 38 goli na 11 tekmah trenutno najboljši strelec svoje ekipe v Ligi SEHA Gazprom. V sezoni 2014/15 se je osam pridružil Ferlin, ki je poprej branil barve trebanjskega Trima. Eden najboljših slovenskih vratarjev se na igrišča vrača po hudi poškodbi kolena, ki jo je staknil na reprezentančnih pripravah ob koncu leta 2015. V postavi ekipe je bil na zadnjih dveh tekmah, na katerih pa še ni zaigral. Morda se bo to spremenilo že na torkovi tekmi Pokala Slovenije, na kateri se bodo rokometaši Gorenja Velenja ob 19.00 v domači Rdeči dvorani pomerili z moštvom RD Koper 2013.

Milan Meža, predsednik RK Gorenje Velenje:

"Izjemno smo veseli, obenem pa ponosni, da se Nejc Cehte in Klemen Ferlin vidita v ekipi RK Gorenje Velenje tudi v prihodnji sezoni. Oba rokometaša sta pomembna člena naše članske zasedbe. Dobro delo na treningih ju je pripeljalo do slovenske reprezentance, kar je zagotovo lepo priznanje tudi za naš klub. Prepričan sem, da bosta s takšno delovno vnemo nadaljevala tudi v prihodnje in na igrišču kazala odlične predstave."

Matej Avanzo, direktor RK Gorenje Velenje: 

"Kljub težkem obdobju v našem klubu, ko smo v zadnjem dobrem letu začeli finančno sanacijo, soočili pa se z izjemno težkim žrebom v vseh tekmovanjih ter obilico smole s številnimi poškodbami, smo s profesionalnim pristopom, pravim odnosom in jasno vizijo prepričali vse glavne nosilce igre, da bodo tudi v naslednji sezoni nosili dres RK Gorenje Velenje. Za stabilizacijo kluba in nadaljnjo postopno pomlajevanje, ki sledi v sezoni 2018/19, je to izjemen korak, saj nam finančna stabilnost ob trdnem jedru članske ekipe zagotavlja tudi možnost uvajanja domačih mladih igralcev v prvo moštvo. Prepričan sem, da se nam bo potrpežljivost izplačala in da se bodo sadovi le-te v prihodnosti brez dvoma pokazali."

Nejc Cehte, RK Gorenje Velenje:

"Izredno sem vesel, da je RK Gorenje Velenje pokazal veliko zanimanje za podaljšanje sodelovanja. Brez oklevanja sem se odločil, da še eno sezono ostanem v Velenju, s klubom smo se dogovorili zelo hitro. Želim si, da z ekipo še naprej dosegamo dobre rezultate, naslove vrnemo v naše vitrine ter da nam v novi sezoni končno uspe preboj v Ligo prvakov, v kateri si vsi tako zelo želimo zaigrati."

Klemen Ferlin, RK Gorenje Velenje: 

"Vesel sem, da je klub izrazil željo za podaljšanje sodelovanja, še posebej po moji hudi poškodbi ter dolgotrajni rehabilitaciji. Moje in klubske želje se ujemajo, tako da smo hitro prišli do dogovora. Klubu bom pomagal po najboljših močeh, da osvojimo domača naslova ter da končno zaigramo tudi v Ligi prvakov."