6. 3. 2017

Gajić eden od Veszprémovih junakov

Gajić je ob tem dosegel pet zadetkov in bil skupaj z Momirjem Ilićem, ki je 24 sekund pred koncem tekme postavil končni rezultat dvoboja, najboljši strelec svoje ekipe. Desnokrilni igralec je tako še šestič v sezoni na posamezni tekmi dosegel vsaj pet zadetkov. Blaž Blagotinšek je k zmagi Madžarov dodal tri gole, Gašper Marguč pa ni igral. Tudi Nik Tominec, ki si kruh služi pri Kadetten Schaffhausenu, ni stopil na parket.

V 13. kolu smo videli še en slovenski obračun – pomerili sta se ekipi MOL-Pick Szeged in Prvo plinarsko društvo Zagreb. Ob tem sta se od slovenskih predstavnikov med strelce vpisala le Staš Skube (en zadetek), in David Miklavčič (trije zadetki), Madžari pa so vknjižili še sedmo zmago v sezoni.

LIGA PRVAKOV, 13. KOLO

KADETTEN SCHAFFHAUSEN : TELEKOM VESZPRÉM 27:28 (15:16)
Maros 8, Csaszar 6, Meister in Pendić po 4, Tominec ni igral; Gajić in Ilić po 5, Rodriguez Vaquero 4, Blagotinšek in Nilsson po 3, Marguč ni igral.

FLENSBURG-HANDEWITT : BJERRINGBRO-SILKEBORG 26:24 (10:11)
Mahe, Schmidt in Zachariassen po 5, Svan in Wanne po 3; Nielsen 7, Knudsen in Seb. Skube po 4, Klitgaard 3.

ORLEN WISLA PLOCK : PARIS SAINT-GERMAIN 25:29 (11:14)
Ivić 6, Duarte in Mihič po 3, Daszek, M. Gebala, T. Gebala in Tarabochia po 2; Gensheimer 7, Karabatić 5, Abalo in Barachet po 4, Škof.

IFK KRISTIANSTAD : KS VIVE TAURON KIELCE 29:25 (15:13)
(Henningsson in Sörensen po 6, Jonsson in Lagergren po 4; Jachlewski 5, Aguinagalde Akizu 4, Bielecki, Kus in Lijewski po 3, Bombač in Zorman po 1.

MOL-PICK SZEGED : RK PRVO PLINARSKO DRUŠTVO ZAGREB 26:21 (14:12)
Balogh 7, Källman 5, Gorbok 4, St. Skube 1, Gaber, Šoštarič; Kontrec, Mandalinić, Marković, Miklavčič in Valčič po 3, Skok, Cingesar.

RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO : RHEIN-NECKAR LÖWEN 37:31 (20:13)
Mackovšek 9, Janc in Zarabec po 8, Mlakar 6, Malus 1, Marguč; Larsen 6, Sigurdsson 5, Ekdahl du Rietz, Pekeler, Petersson in Schmid po 3.

RK MEŠKOV BREST : RK VARDAR 30:26 (15:13)
Kristopans in Ostrouško po 8, Kulak 7, Rutenka in Yashchanka po 3, Razgor; Čupić in Karačić po 5, Dibirov 4.