9. 3. 2017

V soboto zadnja tekma Krima Mercatorja v 2. delu Lige prvakinj

To soboto rokometašice Krima Mercatorja čaka zadnji preizkus v drugem delu Lige prvakinj. Na Kodeljevem bo ob 17. uri gostoval danski podprvak FC Midtjylland, ki je obenem neposredni konkurent ljubljanske ekipe v boju za mesto v četrtfinalu. Vstopnine ni!

Pred dvanajstim dvobojem med evropsko klubsko elito je računica za ekipo Uroša Bregarja povsem jasna. Za Dankami na četrtem mestu skupine 2 zaostajajo za dve točki, zato nujno potrebujejo prvi točki v drugem delu, ob tem pa boljšo razliko med danimi in prejetimi zadetki na medsebojnih tekmah. V Ikastu so krimovke klonile z 19:28, zato morajo v soboto za napredovanje slaviti zmago z razliko devetih golov, a ob tem gostje ne smejo doseči več kot 18 zadetkov. V nasprotnem primeru bo potrebna zmaga 10 zadetki razlike. Ob tem velja omeniti, da so ljubljanske rokometašice izredno presenečenje pripravile že s prebojem v drugi del tekmovanja.

Na prvi medsebojni tekmi je bila pri Midtjyllandu s sedmimi zadetki najboljša Stine Jörgensen (180 cm, 1990). Danka, ki igra na položaju leve zunanje igralke, je s 67 goli trenutno četrta najboljša strelka med evropsko klubsko elito. S 40 zadetki v sezoni ji sledi Norvežanka Veronica Kristiansen (172 cm, 1990), na katero bodo morale biti krimovke še posebej pozorne, saj je zelo nevarna pri nasprotnih napadih, ki se jih tekmice pogosto poslužujejo.

Tudi na tem preizkusu ekipa Krima Mercatorja ne bo nastopila v popolni zasedbi. Zaradi poškodbe kolena bo manjkala Laura Kamdop, vprašljiva pa sta nastope Tamare Georgiev in Ines Amon. Prva je zbolela, slednja pa je prejela močan udarec v koleno.

Uroš Bregar, trener Krima Mercatorja:
»Žal mi je, da v drugem delu Lige prvakinj niti enkrat ne bomo nastopili v polni postavi. V soboto proti Midtjyllandu zagotovo ne bo zaigrala Laura Kamdop, zaradi bolezni je vprašljiva Tamara Georgiev, Ines Amon pa je dobila udarec v koleno. Naš prvi cilj bo, da zmagamo, glede na potek dogodkov pa bomo videli, ali je možen tudi uspeh z recimo 10 goli. V vsakem primeru bomo morali prikazati zelo angažirano igro v obrambi. Izredno sem vesel, da smo na zadnjem preizkusu v Bukarešti dokazali, da smo v skoraj popolni zasedbi lahko konkurenčni vsakomur ter da je Krim Mercator, ne glede na vse težave, še vedno ekipa, ki na igrišču pusti dušo in srce.«

Ines Amon, rokometašica Krima Mercatorja:
»Na sobotni tekmi naša ekipa ne more ničesar izgubiti. S soigralkami bomo obračun odigrale na vse ali nič. Verjamem da imamo z dobro obrambo in nasprotnimi napadi, ki izhajajo iz te, lepe možnosti za zmago. Ekipa Midtjyllanda igra zelo kakovosten rokomet. Hitro se bo potrebno vračati v obrambo.«

Miša Marinček, vratarka Krima Mercatorja:
»Želim si, da v soboto na Kodeljevem dosežemo prvo zmago v drugem delu Lige prvakinj. O ostalem s soigralkami niti ne razmišljamo. Upam, da se stvari poklopijo v našo korist. V športu je mogoče prav vse, potrebno je verjeti v to.«

LIGA PRVAKINJ, SKUPINA 2, 6. KOLO:

Sobota, 11. marca, ob 17.00:
KRIM MERCATOR : MIDTJYLLAND (prenos na Šport TV 2)

Nedelja, 12. marca, ob 15.00:
TEAM ESBJERG : CMS BUKAREŠTA

Ob 17.00: