12. 3. 2017

Poraz Ribnice proti Saint-Raphaelu

Rokometaši Rika Ribnice so v 4. kolu Pokala EHF z 22:26 drugič izgubili proti francoskemu Saint-Raphaelu in so v tem tekmovanju še brez zmage.

Ribničani so se v prvem polčasu dobro zoperstavili Francozom, sicer prehitro zapravili nekaj (proti)napadov, a po 30. minutah zaostajali le za en gol. Saint-Raphael si več kot dveh golov prednosti ni priigral, tudi zaradi trenutkov nezbranosti na obeh straneh. Pomemben delež pri vodstvu rokometašev s francoske riviere je dal vratar Slaviša Djukanović, Ribničani pa so ob izteku igralnega časa prvega polčasa z atraktivno akcijo ujeli gol zaostanka (14:15).

Po slabih treh minutah nadaljevanja je Ribnica izenačila, pred tem in tudi po tem pa je imela priložnost vsaj še za kakšen gol, a je ni izkoristila. V 37. minuti je Beguševim varovancem le uspelo povesti (17:16), toda po 40. minutah so sledili črni trenutki Ribnice, štiri obrambe Djukanovića (na koncu jih je zbral kar 17), Saint-Raphael pa je z delnim izidom 4:0 spet vodil s +3.

Toda Riko Ribnica se ni predala, poskušala je na vse možne načine, zapravila napad, s katerim bi se približala na gol zaostanka, a nato pet minut pred koncem prejela gol ter se spet znašla v zaostanku z 22:25. Jošt Perovšek je z obrambo svojim soigralcem dal še eno priložnost, da skušajo spreobrniti tekmo, toda strel Jana Grebenca je domača obramba blokirala, ko je minuto in pol pred koncem s sedmih metrov zadel Raphael Chaucheteux, je bila tekma dokončno odločena.

POKAL EHF, 4. KOLO

Sobota, 11. marca:
SAINT-RAPHAEL : RIKO RIBNICA 26:22 (15:14)
Caucheteux 7, Sarmiento 5; Grebenc, Kulenovič in Nosan po 4.