2. 8. 2017

Odlična tekma mladink za drugo zmago na EP v Celju

Reprezentanca Slovenije je brez večjih težav opravila z vrstnicami iz Srbije in tako ostaja v borbi za končno 9. mesto na domačem evropskem prvenstvu. Izbranke Bojana Voglarja so slavile zmago z 29:22.

Slovenke tekmicam niti za minuto niso dopustile presenečenja. Tekmo so začele izjemno, z delnim nizom 5:0, v 12. minuti pa se je razlika povišala že na +7 (10:3). S suvereno igro so gostiteljice nadaljevale vse do konca in mirno zaključile zadnji preizkus v drugem delu tekmovanja.

Naša izbrana vrsta bo naslednjo tekmo odigrala v petek ob 17.00 v dvorani Golovec proti Romuniji. V primeru zmage se bo v soboto ob 19.30 v Zlatorogu borila za 9. mesto, v primeru poraza pa dve uri in pol prej za enajsto. V obeh primerih bo tekmica Španija ali Švedska.

Bojan Voglar, glavni trener Slovenije:

"Na tekmo smo bili dobro pripravljeni in smo jo dobro začeli. Dekleta so bila izjemno motivirana. Na pripravi na tekmo so obljubila, da bodo pokazala največ, kar so sposobna in na koncu je temu bilo tako. Po uvodnih 5:0 je vse steklo, tekmo smo vseh 60 minut imeli v svojih rokah. V zadnjih 15 minutah smo tako lahko več priložnosti ponudili tudi igralkam, ki do sedaj niso dobivale toliko priložnosti."

MLADINKE, EVROPSKO PRVENSTVO 2017
DRUGI DEL, SKUPINA I2, DVORANA GOLOVEC

2. kolo, sreda, 2. avgusta:
SLOVENIJA : SRBIJA 29:22 (16:8)
Slovenija: Arhanič, Berzelak, Baruca 2, Helbel 1, Abina 2, Čopi 1, Kodele 2, Strnad 4, Akalovič 5, Fister 3, Vojnovič, Vončina 3, Udovič 2, Skrinjar 1, Vučko 3.

PORTUGALSKA : ŠPANIJA 22:29 (13:15)

Že odigrano:
1. kolo, torek, 1. avgusta:
ŠPANIJA : SLOVENIJA 25:23 (15:12)
Slovenija:
Helbel 3, Strnad 7, Berzelak 3, Čopi 2, Kodele 2, Abina 1, Akalovič 1, Baruca 1, Skrinjar 1, Vončina 1, Vučko 1, Arhanič, Fister, Lovšin, Udovič, Vojnovič.

SRBIJA : PORTUGALSKA 22:25 (11:10)
LESTVICA
1 Španija 3 3 0 0 88:63 (+25) 6
2 SLOVENIJA 3 2 0 1 80:65 (+15) 4