5. 8. 2017

Mladinke domače evropsko prvenstvo končale na 12. mestu

Slovenska ženska mladinska reprezentanca je na zadnji tekmi evropskega prvenstva v Celju po veliki borbi z 28:29 izgubila proti Španiji in osvojila končno 12. mesto.

Španske rokometašice so za zaključek nastopov na evropskem prvenstvu še drugič ugnale Slovenijo in osvojile 11. mesto. Z uspešno izvedeno sedemmetrovki Ane Gonzalez Sanchez po koncu igralnega časa so slavile zmago z 29:28.

Gostiteljice tekmovanja so zaostajale večji del tekme, vmes tudi že za štiri gole (12:16 v 26. minuti). Kljub temu se niso predale in z golom Hane Vučko pred zadnjo minuto izid poravnale na 28:28. Tik pred koncem so si Španke nato priborile že omenjeni kazenski strel in ga uspešno izkoristile.

MLADINKE, EVROPSKO PRVENSTVO, TEKMA ZA 11. MESTO:

Sobota, 5. avgusta:
SLOVENIJA : ŠPANIJA 28:29 (15:18)
Slovenija: Arhanič, Berzelak, Helbel 5, Abina, Čopi 3, Kodele, Strnad 4, Akalovič 3, Fister 4, Vojnovič, Vončina 2, Udovič, Skrinjar, Vučko 7.


Bojan Voglar, trener Slovenije:

"Prikazane predstave na prvenstvu so naša realnost. Mogoče, da če bi imeli zdravo Nino Žabjek, ali pa če bi imeli drugačen žreb, da bi s Črno goro igrali na drugi ali tretji tekmi, bi se lahko uvrstili med najboljših osem ekip. Vendar pa so ekipe, ki so uvrščene v zgornji del lestvice, premočne za nas, saj nismo navajeni tempa, ki ga narekujejo prvenstva. Gre namreč za generacijo, ki je že blizu članski, in v veliki večini reprezentanc igrajo dekleta, ki so že del članskih ekip v svojih državah. V vsaki generaciji se pojavlja od dve do štiri igralke, ki bi lahko bile tudi igralke za članske ekipe in igrale v Evropi, vendar pa se morajo dekleta sama odločiti ali bodo postavile na prvo mesto rokomet ali študij. Radi bi se zahvalili rokometni zvezi, ki nam je omogočila dobre pogoje za delo pred začetkom prvenstva. Na prvenstvu pa nismo pričakovali, da bi nam kdo karkoli podaril, ampak da nas imajo za enakovrednega tekmeca in nam ne vzamejo odločilnih žog. S končno uvrstitvijo smo razočarani, a takšna je realnost."