5. 9. 2017

Vardar premočan za Velenjčane

Rokometaši Gorenja Velenja so na tekmi 2. kola Lige SEHA gostovali pri aktualnem evropskem klubskem prvaku in zmagovalcu regionalne lige iz minute sezone ter vknjižili drugi poraz. Gostitelji so bili boljši z 32:19.

Velenjski rokometaši so doživeli drugi poraz v regionalnem tekmovanju. Po uvodnem porazu na domačih tleh proti Celjanom so tokrat morali priznati premoč še letošnjim zmagovalcem evropske lige prvakov in Lige SEHA iz makedonske prestolnice, ki so na svoj račun zanesljivo vpisali drugo zmago.

Velenjčani so porazno odprli tekmo in hitro zaostali z 0:3, prvi gol pa so dosegli šele v osmi minuti, ko je po sedemmetrovki zadel Matjaž Brumen. V še večje težave so zabredli nekaj minut kasneje, ko so zaostali za pet golov (1:6), nato pa so vendarle izkoristili nekoliko bolj ležerno igro imenitnih tekmecev in visok zaostanek spremenili v vodstvo z 8:7. Izbranci Željka Babića so bili do konca polčasa povsem konkurenčni mednarodno pisani makedonski zasedbi, na velik odmor pa so odšli z zaostankom gola (11:12).

"Ose" v drugem polčasu niso bile kos zvezdnikom iz Skopja, ki so nekoliko bolj odločno pohodili "stopalko za plin" in jih z rutinirano predstavo zasenčili v vseh segmentih rokometne igre, končna razlika v zadetkih pa zgovorno priča o premoči evropskih klubskih prvakov.

LIGA SEHA, 5. september 2017
VARDAR : GORENJE VELENJE 32:19 (12:11)
Čupić 5, Marsenić 4; Brumen 6, Grebenc 5.