16. 9. 2017

Celjani v Ligi prvakov morali priznati premoč Veszpremu

Celje Pivovarna Laško je na prvi tekmi Lige prvakov v tej sezoni gostilo madžarski Veszprem, ki je v dvorani Zlatorog slavil zmago z 31:39.

Slovenski rokometni prvaki so izgubili uvodno tekmo skupinskega dela evropske lige prvakov. Večji del so bili povsem enakovredni rokometnim imenitnežem iz Veszprema, ki so šele v zadnjih desetih minutah - v 50. minuti je bilo izenačeno 29:29 - strli odpor gostiteljev. Celjani bodo v prihodnjem krogu v nedeljo, 24. septembra, gostovali v danskem Aalborgu.

Izbranci velenjskega stratega na celjski klopi Branka Tamšeta so v prvem polčasu prikazali naravnost popolno predstavo. Zaigrali so povsem sproščeno in v peti minuti prvič na tekmi povedli z 2:1, tri minute kasneje pa s 5:3. Njihova prednost bi lahko bila še bolj izrazita, toda v napadu so naredili nekaj nepotrebnih začetniških napak, a osnovnošolske napake so delali tudi veliko bolj potentni rokometaši zvezdniške madžarske ekipe.

Rapsodija rokometašev v rumeno-modri opravi se je nadaljevala vse do konca prvega polčasa, v 14. minuti so prvič na tekmi povedli za tri gole (9:6), lepo prednost pa držali vse do končnice prvega polčasa, ko so varovanci gostujočega trenerja Ljubomirja Vranješa na igrišču uveljavili svoje prednosti, predvsem to velja v izjemnem naboru 16 enakovrednih igralcev.

Med njimi so tudi trije Celjani (Dragan Gajić, Blaž Blagotinšek in Gašper Marguč) ter številni nekdanji igralci celjskega kluba (Mirko Alilović, Renato Sulić, Mate Lekai in Mirsad Terzić). Celjani so po vodstvu s 14:11 v 23. minuti malenkostno popustili, predvsem niso našli rešitve za krožnega napadalca Blagotinška, tako da so jih gosti dve minuti kasneje ujeli (14:14), v 27. minuti pa so znova zaostali (14:15). A Celjani so dobro in predvsem hitro prebrodili krizo ter v končnici prvega polčasa uprizorili nov preobrat, po golih kapetana Davida Razgorja in Jana Jurečiča pa na velik odmor odšli s prednostjo dveh golov (18:16).

Celjska ekipa je večji del drugega polčasa kljubovala Veszpremu. V 40. minuti je prvič na dvoboju resda zaostala za dva gola (22:24), a nato dobro izkoristila številčno premoč in dva rokometaša več na igrišču ter v 44. minuti izenačila na 24:24. Tekma je bila do 50. minute povsem odprta (29:29), v končnici pa so na parketu dvorane Zlatorog zagospodarili Madžari in jih v 51. minuti znova pahnili v zaostanek (29:31). Tamše je z minuto odmora zaustavil madžarski nalet, a njegovim varovancem je neizprosen boj s telesno izjemno močnimi tekmeci vzel že veliko moči, da bi uprizorili nov preobrat. Končnica je minila v znamenju Veszprema, ki je v 54. minuti domači zasedbi ušel na štiri gole (30:34), visoko prednost pa si je priigral šele v končnici. Najvišja je znašala osem golov (31:39).

LIGA PRVAKOV, 1. KOLO

Sobota, 16. september:
CELJE PIVOVARNA LAŠKO : TELEKOM VESZPREM 31:39 (18:16)
Mlakar 9, Malus 7; Lekai 14, Nagy 6.