23. 9. 2017

Gorenje Velenje vknjižilo drugo zmago v Ligi prvakov

Rokometaši Gorenja Velenja so na svoji drugi tekmi Lige prvakov zabeležili že drugo zmago. Tokrat so bili na gostovanju boljši od romunskega Dinama iz Bukarešte (27:26). 

Velenjski rokometaši v romunski prestolnici niso prikazali bleščeče predstave, a najbolj pomembno je, da so osvojili drugi par točk. Po uvodni domači zmagi nad tekmeci iz španskega Leona so na kolena položili še romunske prvake, v naslednjem krogu pa bodo gostili tekmece iz danskega Skjerna. Tekma bo na sporedu v nedeljo, 1. oktobra.

Velenjčani so slabo odprli tekmo v največjem romunskem mestu in si že po trinajstih minutah igre priigrali štiri gole zaostanka (1:5). Njihova postavljena obramba je razmeroma dobro delovala, največje težave pa so imeli v napadu, kjer so igralci delali prav začetniške napake, med tretjo in 13. minuto pa se sploh niso vpisali med strelce, kar so gostitelji znali izkoristiti sebi v prid.

Velenjski strateg Željko Babić je zavoljo zmedene napadalne predstave svojih varovancev zelo hitro zahteval minuto odmora, njegovi napotki ter določene kadrovske in taktične korekcije pa so hitro prinesle spremembe na bolje. V 17. minuti so se približali na vsega gol zaostanka (4:5), v 25. minuti pa po golu Hrvata Roberta Markotića izenačili na 8:8. Do konca polčasa se je na parketu odvijal izenačen boj, slovenski podprvaki pa so se na veliki odmor podali z minimalnim zaostankom (9:10).

Začetek druge polovice tekme je minil v prevladi slovenske zasedbe. Njena obramba je bila na zadovoljivo visoki ravni, v napadu pa se je razigral organizator igre Rok Ovniček. Po njegovi zaslugi so Velenjčani v 33. minuti prvič na dvoboju povedli (12:11), v 43. minuti pa si priigrali tri gole prednosti (17:14).

Po izključitvi Črnogorca Žarka Vujovića so doživeli vratolomen padec, Romuni so se jim v 46. minuti približali na 17:18, le minuto kasneje pa so znova gledali tekmecem v hrbet (18:19). V razburljivi končnici se je tehtnica nagibala na eno in drugo stran, v prelomnih trenutkih dvoboja pa je bilo več modrosti in znanja na strani slovenskih podprvakov, ki so dobro minuto pred koncem tekme z goloma Matica Verdineka in Matjaža Brumna povedli s 26:24 in zadržali majhno prednost.

V velenjski ekipi je bil najbolj učinkovit Brumen z osmimi goli, Niko Medved je prispeval pet zadetkov.

LIGA PRVAKOV, 2. KOLO

Sobota, 23. september:
DINAMO BUKAREŠTA : GORENJE VELENJE 26:27 (10:9)
Descat in Esteki po 5; Brumen 7, Medved 5.


Nedelja, 24. september, ob 16.50:
AALBORG HANDBOLD : CELJE PIVOVARNA LAŠKO