17. 2. 2018

Koprčani doma izgubili proti Göppingenu

Rokometaši Kopra so v 2. kolu evropskega pokala EHF gostili nemški Göppingen, a mu morali priznati premoč, saj je slavil zmago s 25:20. 

Koprska zasedba je minuli teden na najboljši možni način odprla skupinski del drugega najmočnejšega klubskega tekmovanja na stari celini in v gosteh ukanila finski Cocks, ki je v tretjem krogu izločila Riko iz Ribnice, na uvodni domači tekmi pa je ostala praznih rok. Od nje je bila boljša zasedba iz nemškega Göppingena, ki ima najvišjo veljavo v skupini C in je ena glavnih kandidatk za končno zmago v pokalu EHF ter tudi zmagovalka tega tekmovanja v minulih dveh sezonah 2015/16 in 2016/17.

Koprčani so bili v prvem polčasu v podrejenem položaju. Do 14. minute so še držali korak z rokometaši iz Göppingena, v nadaljevanju pa je bil prepad med njimi čedalje večji. V 22. minuti so že zaostajali za sedem golov (5:12), največje težave jim je nedvomno povzročal Marcel Schiller, ki jim je v prvi polovici tekme zabil šest golov, tako da so na veliki odmor odšli s primanjkljajem petih zadetkov (10:15).

Izbranci črnogorskega strokovnjaka Veselina Vujovića so se v drugem polčasu trudili po svojih najboljših močeh, po hudem in ogorčenem boju so se v 51. minuti približali na dva gola zaostanka (19:21). Po dvominutni izključitvi Ivana Severja so jim Nemci - za njih igra tudi slovenski vratar Primož Prošt - znova ušli na varno (23:19) in dosegli drugo zmago v tem tekmovanju.

V koprski ekipi je bil najbolj učinkovit Marko Matijaševič s štirimi goli, po tri so jih dosegli Aleks Vlah, Grega Krečič, Tilen Sokolič in Ivan Sever.

POKAL EHF, 2. KOLO

Sobota, 17. februarja:
KOPER : FRISCH AUF GöPPINGEN 20:25 (10:15)
Matijašević 5, Krečič, Planinc, Sever in Vlah po 3; Schiller 8, Bagersted, Ritterbach, Schöngarth po 3.