19. 2. 2018

Slovenci na domačem EP s Srbi, Norvežani in Izraelci

Moška reprezentanca do 20 let je v ponedeljek v torek dobila nasprotnike na evropskem prvenstvu, ki bo med 19. in 29. julijem potekalo v Celju. Slovenci bodo prvi del začeli v skupini B, pomerili pa se bodo s Srbijo, Norveško in Izraelom.

Po lanskem evropskem prvenstvu za dekleta do 19 let, bo Celje tudi v letu 2018 v juliju postalo evropsko središče za nadobudne rokometaše. Na velikem odru, evropskem prvenstvu, se bodo namreč predstavile reprezentance do 20. leta.

Slovenija bo prvi del prvenstva začela v skupini B, njene nasprotnice pa bodo reprezentance Srbije, Norveške in Izraela. Evropski prvaki izpred dveh let, Francozi, bodo prvenstvo začeli v skupini D skupaj z Dansko, Portugalsko in Madžarsko, Hrvaška, ki je bila pred dvema letoma na evropskem prvenstvu za fante do 18 let druga, pa v skupini C, kjer bodo njene nasprotnice Španija, Rusija ter Poljska. V skupini A bomo spremljali obračune med Nemčijo, Islandijo, Švedsko in Romunijo.

V Celju, po besedah župana Celja, Bojana Šrota, rokometni prestolnici Slovenije, že nestrpno pričakujejo začetek prvenstva: "Izjemno ponosni smo na vse rokometne dosežke našega mesta. Do zdaj smo gostili že veliko mednarodnih rokometnih tekmovanj in letošnjega se še posebej veselimo. Na delu bodo mladi mojstri, ki bodo v prihodnjem desetletju krojili rokometni vrh. Verjamem, da bodo organizatorji odlično opravili svoje delo, in da bodo obiskovalci videli, da smo v Celju doma prijazni ljudje."

"Nobenega dvoma ni, da Rokometna zveza Slovenije veliko pozornosti namenja reprezentancam in tekmovanjem mlajših starostnih kategorij. To je osnova za doseganje rezultatov v članski kategoriji," je ob žrebu povedal Goran Cvijić, generalni sekretar Rokometne zveze Slovenije. Selektor moške reprezentance do 20 let, Saša Prapotnik, je zaupal tudi pričakovanja: "Zagotovo je ob dejstvu, da smo gostitelji prvenstva, glavni cilj uvrstitev v polfinale, želje pa bi v tem primeru seveda narasle."

Evropsko prvenstvo se bo v Celju začelo 19. julija, trajalo pa bo do 29. julija. Reprezentance bodo tekme igrale v dvoranah Zlatorog in Golovec.

EVROPSKO PRVENSTVO ZA MOŠKE REPREZENTANCE DO 20 LET (Celje; 19.-29. julij 2018)

Skupina A: Nemčija, Islandija, Švedska, Romunija.
Skupina B: SLOVENIJA, Srbija, Norveška, Izrael.
Skupina C: Hrvaška, Španija, Rusija, Poljska.
Skupina D: Francija, Danska, Portugalska, Madžarska.