10. 3. 2019

Rokometašice Krima Mercatorja se od lige prvakinj poslavljajo s porazom

Krimovke so končale letošnjo sezono lige prvakinj. V glavnem delu so enkrat zmagale ter doživele pet porazov, zadnjega danes na Madžarskem. Tako so v skupini 2 zasedle končno peto mesto, že z uvrstitvijo v ta del tekmovanja pa so izpolnile osnovni cilj.

Ljubljančanke so se že v prvem polčasu znašle v velikih težavah. Madžarke so vodile vse od začetka in sredi polčasa prišle do petih golov prednosti. Krimovke so se zatem še vrnile v igro, ko je Polona Barić v 21. minuti zadela za 11:9, toda končnica polčasa je bila v domeni gostiteljic, ki so na glavni odmor nesle šest zadetkov naskoka.

V drugem polčasu so domačinke držale izbranke Uroša Bregarja na varni razdalji. Za nekaj upanja na preobrat je poskrbela Sara Ristovska z golom v 46. minuti, ko je zmanjšala zaostanek na tri zadetke (23:20), toda Madžarke so se hitro odzvale in znova pobegnile za pet golov. Ko je Greta Marton v 56. minuti zadela za 30:24, je bil zmagovalec odločen.

Tako kot na prvi medsebojni tekmi je bila z devetimi goli pri Madžarkah najboljša strelka Katrin Gitta Klujber, pri Krimu pa je z osmimi zadetki izstopala Tamara Mavsar.

LIGA PRVAKINJ, GLAVNI DEL, 5. KROG

Nedelja, 10. marca 2019:
Ferencvaroš : Krim Mercator 31:27 (11:16)
Klujber 9, Hafra 8; Mavsar 8, Barić 4.