13. 3. 2019

SVIŠ presenetil Ribničane in se uvrstil na finalni turnir pokala Slovenije

SVIŠ Ivančna Gorica je doma presenetila Riko Ribnico (30:29) in ravno pet let po prvi uvrstitvi na zaključni turnir pokala Slovenije ponovila zgodovinski uspeh. Presenečenja niso dopustili Gorenje iz Velenja, Celje Pivovarna Laško in Krka.

Le nekaj dni je minilo od zadnjega medsebojnega obračuna Ivančne Gorice in Rika Ribnice, ko so Ribničani z zmago potrdili vlogo favorita. A očitno so se v tej tekmi več naučili rokometaši SVIŠ-a. Gostje so sicer bolje začeli srečanje, a po izenačenju na 12 so sledile minute domačih. Domači so polčas zaključili z delnim izidom 7:2 in na odmor odšli s prednostjo 19:14.

Domači so samozavestno krenili tudi v drugi polčas in prvih enajst minut držali visoko prednost. Ribničani so našli recept za napad Ivančne Gorice in tesno pokrili Simona Stoparja. To jim je prineslo delni izid 9:3 in le gol zaostanka za zadnjih osem minut tekme. Domači so se prebudili in povedli z 29:26, a nato zaradi dvominutnih kazni igrali s kar tremi igralci manj v polju. Poteza tekme je nato uspela vratarju Nejcu Venclju, ki je ubranil strel Jana Puclja in gostom je uspelo le znižanje zaostanka na gol razlike. Končni rezultat tekme, 30:29.



POKAL SLOVENIJE, četrtfinale

Torek, 12. marca 2019:
GORENJE VELENJE : KOPER 2013 30:26 (15:12)
Verdinek 10, Tajnik, Kavčič 5; Matijaševič 5, Smolnik, Bratkovič 4.

 
Vid Levc, igralec Gorenja Velenja:
"Koprčani so se izkazali za izjemno težkega nasprotnika. To smo pričakovali že pred to pokalno tekmo in zato smo se na njih dobro pripravili. V prvem polčasu so nam dihali za ovratnik, ostali so blizu s svojo hitro igro. V drugem delu pa smo mi izkoristili vse svoje priložnosti v napadu in zmaga je zasluženo ostala doma."

Adam Bratkovič, igralec Kopra 2013:
"Danes smo spremljali eno hitro, dobro in izenačeno tekmo. Do sredine drugega polčasa smo bili blizu, nato pa smo naredili preveč napak v napadu. In na takšni tekmi kjer odloča vsaka žoga, je to na koncu pripeljalo do razlike štirih zadetkov in zmage domačih."


Sreda, 13. marca:
SVIŠ IVANČNA GORICA : RIKO RIBNICA 30:29 (19:14)
Grojzdek, Stopar 7; Strmljan, Pucelj 6.


Nejc Vencelj, vratar SVIŠa Ivančne Gorice: 
"Z zadnjimi tekmami smo si dvignili samozavest na pravo raven in s tem, sploh po slabem prvem delu, začeli verjeti da zmoremo. Pomembno je bilo tudi sobotno srečanje v Ribnici, kjer smo, kljub porazu, prikazali dobro igro. S tem smo danes verjeli da lahko presenetimo in dosežemo, za več kot polovico ekipo, zgodovinski uspeh – uvrstitev na zaključni turnir pokala Slovenije."

Tilen Strmljan, igralec Rika Ribnice:
"Tekmo smo pričeli izredno slabo, v končnici prvega polčasa so nam pobegnili na pet zadetkov  prednosti. V drugem delu smo jih ves čas lovili, prišli sicer na zadetek zaostanka, a je v ključnih trenutkih njihov vratar obranil par pomembnih strelov. Imeli smo tri igralce več v napadu, a vseeno nismo zadeli. Na koncu se nam žal ni izšlo."


TRIMO TREBNJE : CELJE PIVOVARNA LAŠKO 26:33 (16:16)
Udovič 6, Seferović 5; Accambray 9, Razgor, Kodrin 6.


Anže Dobovičnik, igralec Trima Trebnje:
"Z nami je težka tekma. V prvem polčasu smo igrali po planu, ki smo se ga držali. V drugem delu pa smo zgrešili preveč čistih strelov, njihov vratar se je "razbranil," zato so Celjani zasluženo slavili."

Tomaž Ocvirk, trener Celja Pivovarne Laško:
"Potrebovali smo to zmago in zgarali smo jo na igrišču. Fantje so dali vse od sebe, se borili, zato hvala in čestitke za prikazano. Na začetku smo še imeli probleme z njihovo hitro igro, nato pa je prišla do izraza naša moč. Začeli smo bolj sodelovati v obrambi, imeli sicer še nekaj težav v realizaciji, a zmago smo si prigarali in zaslužili. Tega smo veseli, sedaj pa gremo naprej tekmo za tekmo, ne smemo popuščati, ampak takšen pristop in igro ponoviti ter še stopnjevati na naslednjih preizkušnjah."

GROSUPLJE : KRKA 24:26 (11:13)
Corel 6, Slemenjak 4; Okleščen 6, Jakše 5.