19. 3. 2019

Slovenska ženska reprezentanca se je zbrala na pripravah v Portorožu

Slovenska reprezentanca članic se je v ponedeljek zbrala v Portorožu in opravila prvih nekaj treningov v sklopu priprav na pripravljalni turnir v Poreču med 22. in 24. marcem.


Priprave se sicer niso začele najbolje, saj je na torkovem treningu poškodbo gležnja utrpela Polona BarićTjaša Stanko pa je priprave zapustila zaradi osebnih razlogov. Teja Ferfolja se bo ekipi pridružila v torek zvečer. Vzdušje v reprezentanci je kljub temu dobro, kar je potrdila tudi kapetanka ekipe Ana Gros"Vzdušje v ekipi je super. Lepo se je spet srečati s puncami, sploh ko se dlje časa ne vidimo. Nekaj nas starejših deklet sicer ne bo igralo na pripravljalnem turnirju v Poreču, saj nam je selektor omogočil počitek ob naporni klubski sezoni. Tudi jaz osebno igram tri tekme na teden in se mi zdi prav da priložnost dobijo mlajše igralke."


Priprave in pripravljalne tekme bodo odlična priprava na kvalifikacije za svetovno prvenstvo, ki so na sporedu junija, nasprotnice pa prihajajo iz Makedonije. Selektor izbrane vrste Uroš Bregar upa, da bo dobil nekaj novih igralk na katere lahko resno računa v prihodnosti. "Prvi cilj teh priprav je da nosilke reprezentance zadnjih dveh let razbremenimo, hkrati pa si želim da mlajše igralke izkoristijo to priložnost in se dokažejo na pripravljalnem turnirju. Tam bom tudi jaz videl na katere igralke lahko bolj računam in jim zaupam v izpolnitvi glavnega cilja, to pa je jasno uvrstitev na svetovno prvenstvo."


HEP CROATIA CUP

Petek, 22. marca 2019, ob 18.00:
SLOVENIJA : AVSTRIJA

Sobota, 23. marca 2019, ob 18.00:
SLOVENIJA : ČEŠKA

Nedelja, 24. marca 2019, ob 16.00:
SLOVENIJA : HRVAŠKA