22. 3. 2019

Slovenke z remijem pričele HEP Croatia Cup

Naše reprezentantke so odigrale uvodno tekmo pripravljalnega turnirja HEP Croatia Cup v Poreču. Tekma se je končala z rezultatom 23:23.

Srečanje se je začelo zelo izenačeno nato pa so Slovenke počasi prevzele nadzor nad obračunom. Na odmor so odšle s prednostjo treh zadetkov, v začetku drugega dela pa povedle z najvišjo prednostjo štirih zadetkov, ko je bilo 15:11. To prednost so nekaj časa zadrževale, po vodstvu z 18:15 pa je prišlo nekaj črnih minut. Avstrijke so v napadu igrale brez vratarke, Slovenke pa so zgrešile nekaj zicerjev in dobile štiri zaporedne zadetke. Do konca je bil obračun ves čas zelo izenačen in po dobri obrambi Maje Vojnović ob zadnjem napadu severnih sosed, se je tekma končala s 23:23.

Najboljša strelka pri naših je bila Nina Zulić, ki je zadela osemkrat, šest zadetkov pa je prispevala Ana Abina.

Uroš Bregar, trener slovenske reprezentance: 
"Skozi celotno srečanje so se nam nabirali zgrešeni zicerji, potem pa so v drugem polčasu dobro reševale situacije v napadu z igralko več v polju. Vseeno, glede na to da je v reprezentanci kar nekaj novink, mislim da smo lahko zadovoljni s predstavo."

Nina Zulić, igralka slovenske reprezentance: 
"Končni rezultat pove, da smo morda naredile malo preveč napak in zgrešile preveč čistih priložnosti. Če bi bolje realizirale v napadu bi bila mogoče slika povsem drugačna. Avstrijke so nas malo presenetile tudi z napadi z igralko več v polju, na kar nismo znale najbolje odreagirati. Mislim da so se vse punce izkazale in svojo nalogo opravile dobro, tako da gremo optimistično v preostali dve tekmi."


HEP CROATIA CUP

SLOVENIJA : AVSTRIJA 23:23 (13:10)
Slovenija: Jurič, Regner, Strnad, Žabjek 2, Abina 6, Ferfolja 1, Vojnović, Zulić 8, Pišek 1, Pandžić, Vučko, Vrček , Svetik 1, Čopi 2, Beganović 2.
Avstrija: Frey, Dedic, Schindler, Kovacs 3, Logvin 2, Tomasini 1, Topic, Gangel, Wess 4, Blazek, Magg, Felsberger, Curic, Kaiser 2, Berisha, Ivancok 6, Huber 4, Rein 1.