22. 3. 2019

Velenjčani ligo za prvaka odprli z zmago

Rokometaši Gorenja Velenja so na domačih tleh ugnali Maribor Branik. Gostje so se v drugem polčasu sicer nevarno približali, a zmaga nikoli ni bila ogrožena. Končni rezultat srečanja, 28:22.

Velenjski rokometaši so z zmago proti Mariboru odprli končnico državnega prvenstva. Povsem zanesljivi niso bili, vmes se jim je prikradlo nekaj črnih minut, ki pa so jih pravočasno prekinili.

Velenjčani so zaostajali le enkrat - v 3. minuti pri 0:1. Nato so do velikega odmora počasi večali prednost, v 29. minuti so prišli od najvišje v prvem polčasu pri 17:11, na menjavo strani pa šli s petimi goli zaloge.

Štajerci so se v drugem polčasu pokazali povsem drugačen obraz. Svoj delež je prispevala obramba, v napadu so vijoličasti bolj zbrano zaključevali, po delnem izidu 6:0 so v 53. minuti prišli do 20:23, dve minuti kasneje po protinapadu Andraža Velkavrha je bilo 22:24. A so se domači zbrali v pravem času, ustavili nalet Maribora, vse upe gostov je pokopal Ibrahim Haseljić z dvema zaporednima goloma v 59. minuti, po njegovem drugem golu je bilo že 27:22.

Najboljši strelec tekme je bil Gorenjev Aleks Kavčič s sedmimi goli.

LIGA NLB ZA PRVAKA, 1. KOLO

Petek, 22. marca 2019:
GORENJE VELENJE : MARIBOR BRANIK 28:22 (17:12)
Kavčič 7, Matanović 6; Velkavrh, Golik 5.

Uroš štumpfl, igralec Maribora Branika:
"Odkrito povedano, vedeli smo, da prihajamo na težek teren. Velenjska ekipa je zmeraj neugoden nasprotnik, tako kadar igrajo v gosteh še posebej nevarni pa so doma. V Velenje smo prišli brez dveh pomembnih igralcev, predvsem se je to poznalo v naši obrambi. V prvem delu še ne toliko, smo pa v drugem polčasu pokazali pravi karakter naše ekipe. Na koncu nam je zmanjkalo še nekaj moči, da bi Velenjčane tudi ujeli."

Aleks Kavčič, igralec Gorenja Velenja:
"Vedeli smo, da nas čaka težka tekma. Čeprav smo vmes že imeli lepo prednost so Mariborčani dokazali, da so kvalitetna ekipa z dobrimi posamezniki. V drugem delu smo se skoraj ujeli v past, a smo ostali zbrani in dve točki sta zasluženo ostali doma."

Sobota, 23. marca 2019, ob 19.00:
RIKO RIBNICA : URBANSCAPE LOKA

Rok Setnikar, igralec Rika Ribnice:
"Po nekaj slabših predstavah je čas, da se v soboto vrnemo na zmagovalne tire. K nam prihaja ekipa iz Škofje Loke, za katero se je že večkrat izkazalo, da je lahko zelo neugoden nasprotnik in zavedamo se, da nas čaka vse prej kot lahko delo. Mi bomo na igrišču dali svoj maksimum, naše navijače pa vabim, da nam s podporo s tribun pomagajo do novih točk ter čim boljšega začetka končnice za prvaka."

Robert Beguš, trener Urbanscape Loke:
"Z uvrstitvijo v ligo za prvaka smo dosegli velik uspeh. Strategija kluba je, da v ligi za prvaka damo več priložnosti za igro mlajšim igralcem, ki bodo v prihodnje nosilci naše igre. Na zadnji tekmi v Ribnici so minutažo dobro izkoristili in pričakujem, da jo bodo tudi tokrat."

Nedelja, 24. marca, ob 18.45:
KOPER 2013 : CELJE PIVOVARNA LAŠKO

Dani Zugan, igralec Kopra 2013:
"Začenja se končnica za prvaka, kjer ge vsaka tekma na nož. Prvi krog igramo doma proti vodilnemu Celju. Nasprotnik ima svojo računico na poti do novega državnega naslova, a mi si s pomočjo naših navijačev napovedujemo zmage. Forza Koper!"

Aljaž Panjtar, vratar Celja Pivovarne Laško:
"Naši cilji so jasni, zavedamo pa se, da do sedaj nismo osvojili še ničesar in da moramo to našo željo pokazati na igrišču. Prva priložnost za to bo v Kopru, kjer nas čaka zahtevno delo, kar sta pokazali že obe letošnji tekmi z njimi. Domačini so, oziroma bodo povsem neobremenjeni, na enak način bo verjetno šla v dvoboj z nami vsaka ekipa v končnici, to pa je seveda tisto, kar takšne tekme naredi še težje. Naša želja je jasna, vemo, da ne bo lahko, a želimo si doseči zmago in z njo narediti prvi korak h končnemu cilju."
LESTVICA
M EKIPA N Z I P + - +/- T