23. 3. 2019

Slovenkam zmanjkalo časa za popoln preobrat proti Češki

Slovenske rokometašice tekme proti Češki niso začele najbolje in zaostanek se je hitro višal, zaustavil pa se je na osmih zadetkih razlike. Z odlično končnico so se naše sicer približale na gol zaostanka, a za popoln preobrat je časa žal zmanjkalo.

Selektor Uroš Bregar je začetno postavo pred začetkom tekme v primerjavi s srečanjem z Avstrijkami pošteno premešal, kar se je poznalo tudi na igrišču. Čehinje so prve zadele in vodile skozi celotno tekmo. Po 30 minutah je razlika znašala pet golov, kmalu po začetku drugega dela pa hitro narasla na osem. Podobno kot na prvi tekmi so Slovenke grešile iz lepo izdelanih situacij. V zadnjih dvajstih minutah, pa so naše rokometašice vendarle ujele pravi ritem. Po zaostanku s 17:25 so Slovenke odgovorile z delnim izidom 8:1 in se približale na le gol zaostanka, za izenačenje ali popoln preobrat pa je časa zmanjkalo.

Nina Žabjek, igralka Slovenije: 
"Prvi polčas smo začele slabo, sploh v napadu smo naredile veliko napak in zgrešile nekaj zicerjev. V drugem polčasu smo v napadu igrale bolj organizirano in nadaljevale z zavzeto igro v obrambi kar nam je prineslo nekaj hitrih protinapadov in do končni rezultat."

Uroš Bregar, selektor Slovenije:
"Danes smo začeli s precej spremenjeno postavo in se malo lovili, ampak kljub temu si ne bi smeli privoščiti da smo v tekmo krenili brez energije. Potem smo našli pravo postavo v polju, ujeli ritem, začeli več tečt in dosegli nekaj lahkih golov. Tako smo se v zadnjih 20 minutah dvignili in smo s tem delom tekme lahko zadovoljni."


HEP CROATIA CUP, POREČ

Sobota, 23. marca 2019:
SLOVENIJA : ČEŠKA 25:26 (10:15)
Slovenija: Jurič 2, Regner 2, Strnad 1, Žabjek 3, Abina, Ferfolja, Vojnovič, Zulić 10, Pišek, Pandžić, Vučko 1, Vrček 2, Svetik 2, Čopi 1, Beganović 1.
Češka: Knedlikova, Kovarova 1, Konečna, Mika 2, Kvašova 3, Hrbkova 2, Satrapova, Andryskova, Hurychova 1, Sustkova 1, Adamkova 3, Marcikova, Kudlackova, Zachova 5, Jerabkova 2, Mala 3.
Foto: Slavko Kolar
Foto: Slavko Kolar