14. 7. 2019

Mladinke v nadaljevanju proti Hrvaški in Nemčiji

Slovenska mladinska reprezentanca na EP na Madžarskem ni presenetila Slovakinj. Tekmice so bile boljše s 26:24. V skupini A s tremi zmagami izstopajo Rusinje, dvakrat so slavile Francozinje, eno zmago pa drevi proti naši izbrani vrsti zabeležile Slovakinje. 

Tako kot v petek, se je tudi današnja tekma začela obetavno, s sedmih metrov je bila natančna Jerneja Cankar. Do zadnjih minut prvega polčasa je slovenska izbrana vrsta zaostajala za gol ali dva - največja razlika so bili trije goli za tekmice - nato pa z izvrstno igro in delnim izidom 4:0 povedla ter polčas končala z enakim številom golov, kot Slovakinje. Prvo tretjino nadaljevanja sta bili reprezentanci enakovredni, nato je sledil padec in štirje goli prednosti za Slovakinje, ki jih tokrat dekleta niso uspela izničiti. 

V nadaljevanju prvenstva jih v torek čakajo Hrvatice, dan zatem pa še Nemke.

Bojan Voglar, selektor Slovenije: “Dekletom je potrebno čestitati za željo in borbenost. Žal smo naredili preveč tehničnih napak, kar je skupaj s premalo mednarodnih izkušenj botrovalo k temu, da nismo zdržali do konca. V odločilnih trenutkih so se jim tresle roke, zato proti Slovakinjam žal nismo izvlekli pozitivnega rezultata.”


ŽENSKO EVROPSKO PRVENSTVO DO 19 LET
SKUPINA A


Nedelja, 14. julija, ob 20.30
SLOVAŠKA : SLOVENIJA 26:24 (12:12)
Slovenija:
 Cerovak 5, Kolar 4, Kogovšek 4, Hauptman 4, Cankar 3, Gavrilović 3, Krese 1.


LESTVICA

1. Rusija              
2. Francija        
3. Slovaška     
4. Slovenija