24. 7. 2019

Slovenija v četrtfinalu SP

Slovenska rokometna reprezentanca do 21 let se je na svetovnem prvenstvu v Španiji uvrstila v četrtfinale, potem ko je v osmini finala premagala Južno Korejo z 32:28 (17:17). Najkoristnejši igralec tekme je bil Marko Kotar, prvi strelec pa vnovič Gregor Ocvirk(11 golov).  


Južna Koreja, s katero je imela Slovenija že izkušnje s pripravljalnih tekem, se je zdela trši oreh, kot kaže končni rezultat. Kljub dobremu začetku, kjer je Slovenija hitro pobegnila na varne tri gole prednosti, so tekmeca Ocvirk, Kotar in soigralci strli šele v zadnjih desetih minutah tekme. Ključen mož Slovenije je bil tudi Gašper Dobaj, ki je nekajkrat odlično posredoval. Južna Koreja se je izkazala za zahtevnega tekmeca, a so bili pritisk Slovencev v obrambi in razpoloženi strelci dovolj za šesto zmago zapored.


Za mesto v polfinalu bodo Slovenci v četrtek igrali proti boljšemu iz dvoboja med Portugalsko in Nemčijo. Ta se bo začel danes ob 18.45.


Saša Prapotnik, selektor Slovenije“Pričakovali smo težko tekmo, saj je bil to dvoboj, ki ga enostavno moraš dobiti. Tisti, ki ti ponudi možnost za nadaljnje tekmovanje ali ti to odvzame. Ni bilo enostavno preklopiti z včerajšnje polne dvorane na današnjih nekaj deset slovenskih navijačev, ki smo jim neizmerno hvaležni za podporo. Kar se tiče tekmeca za polfinalno vstopnico je skoraj vseeno, koga dobimo. Gre za kvaliteitni ekipi. Čaka nas 60. minut borbe. Osebno bi si bolj želel Nemce, ki so nas lani premagali in bi bila to odlična priložnost, da se jim oddolžimo.”


TEKME SLOVENIJE NA SVETOVNEM PRVENSTVU
Osmina finala, Vigo


Sreda, 24. julija, ob 16.30:

SLOVENIJA : JUŽNA KOREJA 32:28 (17:17)
Slovenija: Ocvirk 11, Kotar Miha 5, Novak 4, Horžen 3, Mazej 3, Pipp 2, Žabič 2, Horvat 1, Kotar Marko 1.