4. 9. 2019

V sredo začetek boja za državni naslov

Po Superpokalu je čas za Ligo NLB. Ekipe so se dodobra pripravile na novo sezono, prevetrile svoje vrste, med dvanajsterico bosta letos nastopala tudi dva novinca. En prihaja z Obale, drugi s Koroške. Tekmovanje v državnem prvenstvu bosta otvorila RK Slovenj Gradec in RD Riko Ribnica. Zadnja tekma bo odigrana v nedeljo ob 20.00. V neposrednem prenosu na Sport Klubu si boste lahko ogledali sobotno tekmo iz Športne dvorane Izola.

LIGA NLB, 1. KROG

Sreda, 4. septembra, ob 19.00 (Športna dvorana Slovenj Gradec)
RK SLOVENJ GRADEC : RD RIKO RIBNICA

Sebastjan Sovič, trener RK Slovenj Gradec:
"Ribnica je vsekakor ena najboljših ekip v slovenski ligi. So izredno fizično močni in uigrani. Poleg tega so že v tekmovalnem ritmu. Ta tekma bo za nas definitivno velik izziv. Verjamem, da dodatna motivacija fantom ne bo potrebna. Vsi se zavedamo, da je to prva letošnja tekma pred domačimi gledalci med prvoligaši. Želimo si polnih tribun in glasnega spodbujanja ter mirne glave na igrišču. Upam, da fantje ne bodo pregoreli v preveliki želji."

Uroš Knavs, igralec RD Riko Ribnica: "Že takoj na uvodu v novo sezono nas čaka težko gostovanje pri povratniku v Ligo NLB, Slovenj Gradcu. Vemo, da gre za težkega nasprotnika, še posebej v njihovi domači dvorani, ki je znana po glasnih navijačih. Na nas je, da se čim bolje pripravimo, odigramo tako kot znamo in prvi dve točki v novi sezoni odnesemo v Ribnico."

Petek, 6. septembra, ob 19.00 (dvorana OŠ Trebnje)
RK TRIMO TREBNJE : RK JERUZALEM ORMOŽ

Dino Hamidović, igralec RK Trimo Trebnje:
"O ekipi Ormoža sem slišal vse najboljše in vedno veljajo za precej neugodnega tekmeca in uigrano ekipo, ki jo že dalj časa tvorijo isti nosilci. Pričakujem pravo moško borbo in z našim maksimalnim pristopom, ne dvomim v pozitiven rezultat."

Bojan Čudič, kapetan RK Jeruzalem Ormož:
“Že ta podatek, da smo Trimo nazadnje ugnali pred desetimi leti pove, kdo je favorit tekme. Trimo je v tej sezoni dodatno okrepil igralski kader in cilja na visoka mesta. Naša želja je, da z nasprotnikom čim dlje časa držimo stik in potem z mirno ter strpno igro poskušamo presenetiti v zaključku tekme. Tradicije so zato, da se rušijo in če kdaj lahko presenetimo je to v 1. krogu, ko se ekipe še ne poznajo dovolj dobro. Našim zvestim navijačem obljubljamo boj kot se za naš klub spodobi in ki nas krasi že vrsto let. Ob tej priložnosti želim vsem ekipam odlično borbo in sezono, ki naj mine brez težjih poškodb."

Sobota, 7. septembra, ob 18.00 (Športna dvorana Izola)/TV PRENOS (Sport Klub 2)
RD BUTAN PLINI IZOLA : RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO

Fredi Radojkovič, trener RD Butan plin Izola
: “V Izolo prihaja najboljša slovenska rokometna ekipa, ki nas dobro predstavlja tudi v Evropi. Na tekmo se pripravljamo tako kot na vsako v pretekli sezoni. Dali bomo vse od sebe. Fantje so motivirani, delovni. Za ogromno mojih varovancev bo to prva sezona v najmočneji rokometni ligi. Storili bomo vse, da se izolskim Ribarom predstavimo v najboljši luči. Spoštujemo vsako ekipo, a se ne bojimo nikogar.”

Tomaž Ocvirk, trener RK Celje Pivovarna Laško: »Veselimo se začetka tekmovanja, ki ga začenjamo na enem najbolj vročih gostovanj. Vzdušje, ki ga pripravijo v Izoli je vedno izjemno in igrati v takšnem okolju je za vsakega športnika užitek in izziv. Zavedamo se, da nas čaka zahteven obračun, da bodo domačini izjemno nabrušeni, gre za uvod, prvo tekmo, te pa so velikokrat že prinesle presenečenja in Izola si ga bo zagotovo želela pripraviti. Mi si ga seveda ne želimo, zato bomo morali biti izjemno zbrani, se držati dogovorov ter odigrati na polno od prve do zadnje minute. V Izolo potujemo po prvi točki, a kot sem dejal, se zavedamo, da nas čaka zahtevna naloga.«

Sobota, 7. septembra, ob 19.00 (Športna dvorana Dobova)
MRD DOBOVA : RD KOPER

Benjamin Teraš, trener MRD Dobova:
"V prvem kolu letošnje sezone nas čaka odlična ekipa Kopra, ki je zadnjo sezono končala na 5. mestu v državnem prvenstvu. Čaka nas zahteven nasprotnik, proti kateremu bomo morali odigrati borbeno, nepopustljivo in zbrano skozi celotno srečanje. Kljub kvaliteti nasprotnika bomo naredili vse, da točke ostanejo v domači dvorani. Prednost naše ekipe mora biti v želji parirati vsakemu nasprotniku in poizkušati doseči pozitiven rezultat na vsaki tekmi. Vabljeni tudi navijači."

Uroš Rapotec, trener RD Koper
: "Od fantov pričakujem, da bodo dali svoj maksimum, da se bodo borili od prve do zadnje minute. Zavedamo se, da je Dobova v prednosti, saj je ekipa dokaj nespremenjena, uigrana. Vendar pa je tudi nam v tem mesecu priprav uspelo dosti narediti, fantje so pripravljeni, zato pričakujemo dobro tekmo."

Sobota, 7. septembra, ob 19.00 (Športna dvorana Marof)
MRK KRKA : RK MARIBOR BRANIK

Roman Zarabec, trener MRK KRKA:
 "Maribor je spoštovanja vredna in dobro vodena ekipa. V Novo mesto bodo zagotovo prišli z jasnimi cilji in dogovori znotraj njihove ekipe. Tudi mi se trudimo in pripravljamo, bomo pa poskušali narediti vse, da točke ostanejo v Novem mestu. Verjamem, da se bo, glede na prvo tekmo v ligi, čutila nervoza, ki pa mora kmalu miniti. Na nas je, da ekipo čim bolj zrelostno pripravimo in da se nadejamo najboljšega rezultata. Verjamem v prednost domačega terena in če bomo naredili čim manj tehničnih napak ter delovali zrelo ter kompaktno, se bomo na koncu zagotovo veselili."

Marko Šibila, trener RK Maribor Branik:
"Skušali smo pridobiti čim več informacij, saj je Krka precej spremenila svojo ekipo, to pa zahteva posebno pozornost. Igralce v glavnem poznamo, a si ne želimo, da bi nas nasprotnik na kakršenkoli način presenetil. Pričakujemo težko prvenstveno tekmo."

Sobota, 7. septembra, ob 20.00 (Športna dvorana Poden)
RD URBANSCAPE LOKA : RK GORENJE VELENJE

Robert Beguš, trener RD Urbanscape Loka
: "Na začetku sezone imamo zahteven razpored tekem, saj v prvih treh krogih igramo z Gorenjem, Koprom in Celjem. Ekipa Gorenje Velenje igra zelo dobro obrambo 5:1, dosega veliko zadetkov iz protinapadov in temu bomo morali posvetiti največ pozornosti. "

Emir Taletović, vratar Gorenja Velenja:
"V soboto gremo na težko gostovanje, saj vemo, da se je Gorenje že večkrat opeklo v škofjeloški dvorani. Z izjemo lani, ko smo jih v končnici visoko premagali, ampak to tekmo moramo odmisliti. V soboto bo nova tekma, tudi njihova ekipa je drugačna, tako kot naša. Tako kot vsako tekmo, moramo tudi v to iti maksimalno, dati vse od sebe in vzeti prvi dve točki."