16. 9. 2019

Novomeščanke doma slavile zmago proti Celju

Dekleta iz Novega mesta so v 1. krogu 1. A državne rokometne lige za ženske gostile kolegice iz Celja in po dobri predstavi dve točki zadržale v domači dvorani (20:16). 

1. A DRŽAVNA ROKOMETNA LIGA, 1. KOLO

Ž.U.R.D. KOPER - RK KRIM MERCATOR 19:37 (10:18)
Zorko 5, Kadić 4; Jurič 9, Kojić 8.

ŽRK KRKA NOVO MESTO - ŽRK Z'DEZELE 20:16 (10:8)
Hotko, 5, Leški 4; Čerenjak 4, Koštomaj 3.


Veronika Leški, kapetanka ŽRK Krka: "Že prvi krog nam je žreb namenil eno močnejših ekip v ligi. Vedeli smo, da bo tekma zelo napeta, kar se je pokazalo tudi na igrišču. Začeli smo v krču, ampak smo se kmalu sprostile in se konec prvega polčasa smo se malo odlepile. Tako obramba kot tudi napad sta nam dobro stekla, prav tako sta obe vratarki odlično branili. Pokazale smo pravi ekipni duh in tako tekmo pripeljale do konca v našo korist. Pohvalila bi vse soigralke za super igro in borbo do konca tekme ter se ob enem zahvalila navijačem za podporo." 

RK ZELENE DOLINE ŽALEC - ŽRK PTUJ 41:16 

Anika Strnad, kapetanka Rk Zelene Doline Žalec: "Ligo začeti z zmago je res dober občutek. To je prva potrditev, da nisi v pripravljalnem obdobju mesec in pol delal zastonj. Vseeno pa moramo še dodelati nekaj stvari, da bomo res stoodstotne, in vrniti se morajo še poškodovane igralke, potem pa bo. Ne glede na to, ta zmaga je odličen začetek in čestitke vsem puncam."

ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA - ŽRK VELENJE 33:24 (18:17)
Janković 9, Svetik in Bytyqi po 6; Smonkar 7, Pokl 5.


Sreda, 18. septembra, ob 19.00:
ŽRD LITIJA - ŽRK IZOLA