20. 9. 2019

Horvat: Najraje bi v prihodnosti zaigral za THW Kiel

Gašper Horvat je svoje prve športne korake naredil v nogometu, vendar se je kasneje hitro navdušil za rokomet, ki ga je začel trenirati pri RK Jeruzalem Ormož. V prihodnosti si želi zaigrati za slovensko reprezentanco in postati del THW Kiel. Med šesterico izstopajočih je bil izbran za igralca 2. kroga Lige NLB.

Rojstni datum: 10. april 1998
Višina: 198 cm
Teža: 86 kg
Dosedanji klubi: RK Jeruzalem Ormož, RD Riko Ribnica
Vzornik: Filip Jicha

1. Zakaj si se odločil za rokomet?
V otroštvu sem štiri leta treniral nogomet, ko je RK Ormož dosegel zgodovinski uspeh in se uvrstil na visoko, tretje mesto v državi. Za to ekipo je igral tudi moj očim, zato sem rokomet rad spremljal in postal je tudi del mojega življenja. 

2. Je bilo na začetku težko trenirati?
Najraje se spominjam the časov. Na začetku ni bilo težko trenirati, saj sem bil mlad in želen igre. Po svojih treningih sem se udeleževal tudi treningov starejših, ki jih je vodil moj očim, tako da sem večino svojega prostega časa preživel v dvorani, z žogo v roki. 

3. Kdo je tvoj najljubši rokometni igralec?
Moj najljubši rokometni igralec je Filip Jicha, ki ga spremljam že od malih nog, trenutno pa se je podal v trenerske vode. 

4. Za kateri klub bi želel igrati v prihodnosti (vzornik)?
Najraje bi v prihodnosti zaigral za THW Kiel. 

5. Kje se vidiš čez 5, 10 let?
Moje sanje so, da bi nekega dne zaigral za člansko izbrano vrsto in da bi šel v stabilen klub, ki igra ligo prvakov. 

6. Pri katerih letih si začel trenirati rokomet?
Rokomet sem začel trenirati pri svojih devetih letih v Ormožu.
 
7. Kaj je tvoj največji dosežek do sedaj?
Zagotovo neprekinjeno osvajanje zlatih medalj pri mlajših selekcijah in naslov evropskih prvakov do 20 let, leta 2018 v Sloveniji. 
 
8. Kateri nasvet trenerja do sedaj je bil nepogrešljiv?
Kot mlade so nas učili pravila RRD. To pomeni red, rad (trdo delo) in disciplina. Ob tem pa seveda uživanje v igri in cenjenje vsakega nasprotnika.

9. Kateri tekmo/gol do sedaj si si najbolj zapomnil?
Najbolj sem si zapomnil tekmo minulega svetovnega prvenstva v Španiji, ko smo igrali proti ZDA. Zastopati državni grb in zabijati gole za Slovenijo sem si vedno štel v največjo čast, tekmo proti ZDA pa bi izbral zaradi zanimivega nasprotnika in dobre individualne predstave. 
 
10. Kakšen nasvet bi dal mladim, ki se spoznavajo z rokometom?
Rokomet nas uči predvsem za življenje. Spoznaš veliko novih ljudi, ogromno se potuje in skozi rokomet postaneš  samostojen, discipliniran in organiziran. Moj nasvet bi bil, da naj uživajo v igri, da so del igre tako zmage kot tudi porazi, naj ostanejo skromni in naj dajo vedno vse od sebe.