22. 9. 2019

Barcelona premočna za slovenske državne prvake

Celje Pivovarna Laško je v 2. krogu lige prvakov gostoval v Blaugrani pri Barceloni, kjer igra tudi slovenski reprezentant Jure Dolenec, in morala priznati premoč domačinom, ki so slavili s 45:21. 

Rokometaši iz Celja so drugič izgubili v elitnem klubskem tekmovanju na stari celini. Po tesnem uvodnem domačem porazu proti nemškemu Flensburgu so na današnji tekmi v katalonski prestolnici na svoji koži občutili vso moč enih glavnih pretendentov za končno zmago v ligi prvakov in doživeli najhujši poraz na mednarodni sceni. Pred tem so najhujši poraz doživeli 27. februarja 2011, ko so v nemškem Kielu izgubili s 27:43.

Izbranci celjskega trenerja Tomaža Ocvirka so bili v prazni Blaugrani povsem brez moči. Od prve minute so bili v podrejenem položaju in nikakor niso našli ustreznih odgovor na rokometno zelo "potentne" Katalonce, kjer v zadnjih letih igra tudi slovenski reprezentant Jure Dolenec.

Slovenski prvak je proti osemkratnemu zmagovalcu lige prvakov iz Barcelone že v 23. minuti zaostal za devet golov (918), na velik odmor pa se podal z zaostankom osmih golov (13:21).

Rokometaši iz mesta grofov se tudi v nadaljevanju niso mogli kosati z imenitnimi Katalonci, ki so v nadaljevanju s pridom izkoristili večjo širino na kadrovskem in taktičnem področju ter Celjanom primazali zares bolečo zaušnico.

LIGA PRVAKOV, 2. KROG

Sobota, 21. septembra:
BARCELONA : CELJE PIVOVARNA LAŠKO 45:21 (21:13)
Cindrić 8, Tomas Gonzalez in Febregas po 5; Silva Da  Borges 5, Makuc 4.