23. 9. 2019

Izolani do prve zmage v sezoni

Rokometaši RK Butan plin Izola so v 3. krogu Lige NLB po zmagi nad Slovenj Gradcom s 27:24 pišli do prvih dveh točk v tej sezoni. 

LIGA NLB, 3. KROG

Sreda, 18. septembra:
RD URBANSCAPE LOKA - RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 21:32 (11:14)


Igralec tekme: Miljan Vujović (RK Celje Pivovrne Laško)

Izbranci gostujočega trenerja Tomaža Ocvirka so postopoma lomili odpor Škofjeločanov, dokončno pa so ga zlomili v drugi polovici tekme in na koncu zanesljivo slavili. Pri Celjanih, ki bodo konec tega tedna nastopili v Barceloni v elitni skupini lige prvakov, je bil na današnjem dvoboju najbolj učinkovit David Razgor s šestimi goli, v domači ekipi je en zadetek več dosegel Aleksander Atanasov.

Miljan Vujović, vratar RK Celje Pivovrne Laško: ”V soboto smo imeli doma zelo težko tekmo. Časa za pripravo na Loko smo imeli bolj malo. Zavedali smo se, da igrajo precej hitro igro in da so na domačem terenu močni. V prvem polčasu smo se še lovili, potem pa smo poslušali navodila našega trenerja, se zbrali in se držali, kar smo se dogovorili. Na vsako tekmo moramo iti, kot da igramo za ligo prvakov in ne podcenjevati nasprotnika. Zasluženo smo osvojili dve točki."

Aleksandar Atanasov, igralec RD Urbanscape Loka: "Prvi polčas smo odigrali dovolj solidno, na žalost je nasprotnik dovolj izkušenj, da je vsako našo napako kaznoval z golom. Tekmo smo začeli sproščeno, ampak je Celje dokazalo, zakaj je trenutno na vrhu lestvice. V drugem polčasu se je nasprotnik malo bolj zbral in posledično smo mi začeli delati napake, koncentracija nam je padla, medtem ko oni niso popuščali in niso delali večjih napak. Zato tudi tako velika razlika na koncu tekme."

Petek, 20. septembra:
MRK KRKA - RD KOPER 23:29 (14:10)


Igralec tekme: Tilen Sokolič (RD Koper)

Koprčani so na Dolenjskem prišli do prve zmage v sezoni, potem ko so v drugem polčasu preobrnili potek tekme in Novomeščanom prizadejali drugi poraz. Gostitelji so v prvem delu po izenačenem začetku v zadnjih desetih minutah prišli do lepe prednosti štirih zadetkov. V uvodu drugega dela so domači celo povedli s petimi goli razlike, sredi polčasa so jih gosti ujeli in tudi prehiteli. V zadnjem delu je Koper prišel do zanesljivega vodstva, končni izid pa je v 59. minuti postavil Rok Marić.

Roman Zarabec, trener MRK Krke:Čestitam Kopru za zmago. Menim, da smo danes premagali sami sebe, saj nam je v drugem delu padla volja in koncentracija. Znova smo naredili veliko tehničnih napak, po mojem mnenju pa so nerazumljivo odpovedali igralci, ki so nosilci igre. Vzroka ne vem, se bomo pa o tem pošteno pogovorili, saj mislim, da imajo idealne pogoje za delo, za trening in izvrševanje nalog.”

Uroš Rapotec, trener RD Kopra: ”Priznam, da je bil prvi polčas povsem izpod mojih pričakovanj, smo pa zato drugi del, sploh pa zadnjih petnajst minut odigrali na nivoju. Vidi se, da fantje trenirajo dobro in konstantno in to se nam vrača. V drugem polčasu so se držali dogovora, dvignili agresivnost v obrambi, kar je na koncu zadostovalo za zmago".

Petek, 20. septembra:
RK TRIMO TREBNJE - RD RIKO RIBNICA 23:26 (11:17)


Igralec tekme: Nebojša Bojić (RD Riko Ribnica)

V Trebnjem sta se pomerili še neporaženi ekipi s po dvema zmagama iz uvodnih dveh krogov. Tokrat so še tretjo zmago vpisali Ribničani. Prvi polčas je bil bolj ali manj izenačen do zadnjih minut, v katerih so si gosti priigrali tudi sedem zadetkov prednosti, ob polčasu pa vodili za šest. V drugem delu Ribničani te prednosti niso zapravili, domačine so v uvodu in končnici spustili do dveh zadetkov zaostanka, a zmagovalec ni bil ogrožen.

Ivan Vajdl , trener RK Trimo Trebnja: ”Čestitam ekipi Ribnice za zmago. Mogoče smo imeli preveliko željo po zmagi, a v prvem delu z nekaj tehničnimi napakami izgoreli. Tekmec je bil boljši. Sigurno smo drugi polčas poskušali vse narediti za točke, vendar nam je kakšen korak ali dva zmanjkalo za slavje. Na koncu spet sreča ni bila na naši strani. Čestitam svojim fantom za borbo, ki je ne morem očitati.”

Gašper Horvat, igralec RD Riko Ribnice: ”V prvem polčasu smo pokazali svoj pravi obraz in tekmeca tudi nadigrali v vseh segmentih igre. Muči me, da vsako tekmo doživimo nek rahli padec, ampak verjamem, da lahko skozi sezono to odpravimo. Rad bi se zahvalil vsem našim navijačem za izjemno veliko podporo. Zmago smo posvetili Ristu.”

Sobota, 21. septembra:
RK MARIBOR BRANIK - RK GORENJE VELENJE 25:22 (13:9)

VEČ O TEKMI

Igralec tekme: Andraž Velkavrh (RK Maribor Branik)

Mariborski rokometaši pred srečanjem z Velenjčani še niso okusili zmage, medtem ko Velenjčani še niso bili uspešni na gostovanju v tej sezoni. V prvi polovici dvoboja so imeli škarje in platno v svojih rokah izbranci domačega trenerja Marka Šibile, saj so po devetih minuta igre vodili za štiri gole (6:2), to prednost pa so z občasnimi nihanji v svoji igri zadržali vse do odhoda na veliki odmor (13:9). V 40. minuti je Aleks Kavčič tekmo postavil v uvodno izhodišče (16:16), v 53. minuti pa je David Miklavčič Velenjčane popeljal v vodstvo z 21:20. V prelomnih trenutkih dvoboja so Mariborčani zaigrali sijajno, med 56. in 59. minuto so naredili delni izid 4:0 in povedli s 25:21 ter odločili tekmo v svojo korist. V domači ekipi je bil najbolj učinkovit Filip Jerenec s šestimi, v gostujoči pa Matic Verdinek s sedmimi goli.

Marko Šibila, trener RK Maribor Branik: “Po takšni zmagi so občutki fantastični. Mi smo ves čas verjeli, da delamo dobro in da je pravzaprav le vprašanje časa, kdaj bomo to pokazali na igrišču. Danes so bili fantje proti izvrstnemu nasprotniku izredno borbeni in razpoloženi. Velenjčani so na začetku malenkost zaspali, mi pa smo povedli. Nasprotnik nas je nato celo tekmo lovil in nas tudi ulovil, ampak mi nismo nehali verjeti. Tudi v tem se vidi moč ekipe. Do zadnjega se nismo predali in izkoristili ves naš talent ter zasluženo zmagali. Rad bi čestital vsem igralcem in vsem sodelavcem za zmago nad Velenjem, ki jo je Maribor dolgo čakal.”

Zoran Jovičić, trener RK Gorenje Velenje: “Danes smo zgrešili ogromno zicerjev. Vratar Maribora je blestel, naša krila pa so bila predvsem v prvem polčasu porazna. V drugem delu smo lovili nasprotnika in ga tudi ujeli, na koncu pa je zmanjkalo nekaj psihološke moči. Ko sam zapraviš toliko čistih priložnosti, lahko rečeš le, da je nasprotnik zasluženo zmagal.”

Sobota, 21. septembra:
MRD DOBOVA - RK JERUZALEM ORMOŽ 31:24 (15:12)
VEČ O TEKMI

Igralec tekme: Tilen Leben (MRD Dobova)

Rokometaši iz Dobove so dosegli drugo zmago, po uvodnem zmagoslavju nad Koprčani so ukanili še Ormožane. Le v uvodnih minutah je bila tekma izenačena, nato pa so ritem narekovali domači rokometaši, ki so v 25. minuti povedli s 15:9, v nadaljevanju dvoboja pa v kali preprečili vse poskuse Prlekov po preobratu. V domači ekipi sta bila najbolj učinkovita Marko Sintič z osmimi in Luka Florjančič s šestimi goli, v gostujoči pa je Rok Žuran dosegel osem zadetkov.

Dorian Markušić, MRD Dobova: ”Na ekipo Ormoža smo se pretekli teden dobro pripravili, v takšni postavi kot smo igrali danes smo večinoma proti njim igrali že pretekli dve leti, zato ekipo že dobro poznamo. Izkoristili smo njihove napake, igrali smo dobro obrambo in zasluženo zmagali. Menim da je ravno slednja bila ključ do zmage in seveda odlične obrambe našega Tikija, ki je znova zbral več kot 10 obramb, ki nam vedno veliko pomenijo. V naslednjem krogu nas čaka gostovanje pri Slovenj Gradcu, ki bo za nas nekaj novega, saj so se letos priključili najmočnejši ligi. Kljub temu se bomo nanje pripravljali kot na vse druge in šli z mislijo na zmago. Nocoj bi se rad zahvalil tudi našim navijačem, ki so znova pričarali odlično vzdušje."

Žiga Čudič, RK Jeruzalem Ormož: "Dobovčani so nocoj enostavno bili boljši v vseh segmentih igre. Steklo jim je v napadu, močno so držali v obrambi, poleg tega je odlično branil tudi njihov vratar in zmaga je zasluženo ostala doma. V naslednjem tednu bomo morali se zbrati na treningih, delati predvsem na obrambi, saj že v naslednjem krogu doma pričakujemo Loko."

Sobota, 21. septembra:
RD BUTAN PLIN IZOLA - RK SLOVENJ GRADEC 2011 27:24 (13:11)


Igralec tekme: Matjaž Brumen (RD Butan plin Izola)

Obračun povratnikov na prvoligaško sceno se je končal z zmagoslavjem Izole, ki je dosegla prvo zmago v tej sezoni. Primorska zasedba je po uvodnih porazih proti Celju in Ormožu na kolena položila Slovenj Gradec, ki je še vedno brez zmage v novi sezoni. Večji del dvoboja v dvorani na Kraški je minil v izenačenem in enakovrednem boju. Izbranci domačega trenerja Fredija Radojkoviča so nekoliko lažje zadihali šele v 46. minuti, ko je nekdanji reprezentant Matjaž Brumen svoje soigralce popeljal v vodstvo z 22:18. Korošci so se v nadaljevanju nekajkrat približali na dva gola, zmage Primorcev pa niso ogrozili. V domači ekipi je bil najbolj učinkovit Brumen, v gostujoči Aleksandra Glendža, oba sta dosegla po osem golov.

Fredi Radojkovič, RD Butan plin Izola: "Končno smo prebili led. Videlo se je, kaj pomeni dobra obramba in bolj disciplinirana igra v napadu. Osvojili smo te prve točke, ki smo jih krvavo potrebovali, ampak še vedno ne morem biti povsem zadovoljen. Upam, da nam ta tekma in zmaga pokaže, da se z disciplinirano igro da veliko bolje igrati. To si želim tudi v prihodnje, z nekaj popravki več."

Sebastjan Sovič, RK Slovenj Gradec: "Čestitam Izolanom za zmago. Bila je pravična tekma, prava borbena. Želeli smo si točk, tako kot Izola, ampak igrali smo slabo, nismo bili pravi in zasluženo izgubili. Prvenstvo je še dolgo, nimamo točk, ampak verjamem v fante, poznam kvaliteto svojih igralcev. Ta poraz ne pomeni nič tragičnega, mi se na vsako naslednjo tekmo pripravljamo isto, ne glede na to ali gre za Izolo ali Celje."